Rusija

Pospešek premislekov o utišanju orožja

Dnevnik 03.07.2024
Ukrajinski predsednik Zelenski želi začeti priprave na osnutek mirovnega dogovora z Rusijo, ki bi ga Kremlju predstavili do konca leta. Svetovalci Donalda Trumpa medtem nakazujejo, kako bi v primeru izvolitve lahko pritisnil na Kijev in Moskvo, da… »

ZDA bodo Ukrajini poslale za 2,3 milijarde dolarjev vojaške pomoči. Rusija napadla letališče.

RTV Slovenija 02.07.2024
ZDA bodo Ukrajini zagotovile nov sveženj vojaške pomoči v vrednosti 2,3 milijarde dolarjev, ki bo med drugim vključeval ključne sisteme za zračno obrambo in protitankovsko orožje, je napovedal ameriški obrambni minister Lloyd Austin. "ZDA bodo… »

NENAPOVEDAN OBISK: Orban je v Kijevu pozval k mirovnim pogajanjem

Regional 02.07.2024
Madžarski premier Viktor Orban je danes med nenapovedanim obiskom Kijeva predsednika Volodimirja Zelenskega pozval, naj premisli o krajšem premirju, ki bi pospešilo mirovne pogovore z Rusijo. Gostitelj je Orbanu sporočil, da ceni njegov obisk ob… »

Orban med nenapovedanim obiskom Kijeva Zelenskega pozval, naj premisli o krajšem premirju

RTV Slovenija 02.07.2024
Madžarski premier Viktor Orban je med nenapovedanim obiskom Kijeva ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega pozval, naj premisli o krajšem premirju, ki bi pospešilo mirovne pogovore z Rusijo. Orban je Ukrajino obiskal prvič po ruskem napadu… »

Spolni apartheid

Mladina 02.07.2024
Talibani in pozivi k vključitvi žensk. Združeni narodi so v ponedeljek branili odločitev, da na konferenco o Afganistanu v Dohi niso povabili predstavnikov civilne družbe, saj da so talibanom kljub temu dali vedeti, da morajo v javno življenje… »

Nebenzja o Trumpovih izjavah: Ukrajinske krize ni mogoče rešiti v enem dnevu

RTV Slovenija 02.07.2024
Rusija je za en mesec prevzela predsedovanje Varnostnemu svetu ZN-a, ob tem pa je ruski veleposlanik Vasilij Nebenzja posebej omenil "veliko povpraševanje mednarodne skupnosti po strateški razpravi o prihodnji varnostni politiki, onstran trenutne… »

Rusija sestrelila več deset ukrajinskih letalnikov. V Ukrajini ubitih več ljudi.

RTV Slovenija 01.07.2024
Ruska zračna obramba je ponoči nad regijami blizu meje z Ukrajino uničila 36 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. V ruskih napadih na oblast Doneck sta bila ubita dva človeka. "Dežurni sistemi zračne obrambe… »

Rusija sestrelila več deset ukrajinskih dronov

Mladina 01.07.2024
Isti dan je ruska vojska napadla drugo največje ukrajinsko mesto Harkov. Ruska zračna obramba je ponoči nad regijami blizu meje z Ukrajino uničila 36 ukrajinskih dronov, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Prav toliko naj bi jih zračna… »

Po pretrganju vezi z Rusijo velika razstava ruskega umetnika: Kandinski v Muzeju H'ART

RTV Slovenija 30.06.2024
V muzeju, ki je deloval kot amsterdamska izpostava slavnega sanktpeterburškega Ermitaža in se je po pretrganju vezi z Rusijo lani preimenoval v Muzej H'ART, je na ogled velika razstava prav tako velikega ruskega umetnika Vasilija Kandinskega. Več kot… »

Slovenski ekipni šport v sami evropski smetani

RTV Slovenija 30.06.2024
Francija, Nemčija, Rusija in Španija so edine evropske države, ki še obstajajo in so medalje osvojile na evropskih prvenstvih tako v nogometu, košarki, rokometu kot odbojki za moške. Tej bi se lahko na tem nogometnem Euru priključila tudi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem