Rusija

Muskov SpaceX bo poslal Mednarodno vesoljsko postajo v uničenje

RTV Slovenija 29.06.2024
Nasa je izbrala podjetje, ki bo pognalo Mednarodno vesoljsko postajo proti Tihemu oceanu. To naj bi se zgodilo leta 2031, nakar naj bi Zahod prešel na komercialne vesoljske postaje, Rusija pa na svojo nacionalno. A neznank je še veliko. Konec Mednarodne… »

Nezavezujoči varnostni sporazum z Ukrajino: Spet ta Vilna

Dnevnik 29.06.2024
Pred letom dni je skupina najrazvitejših držav sveta G7 ob robu zasedanja Nata v Vilni sprejela deklaracijo v podporo Ukrajini, ki to državo dolgoročno vidi kot članico Nata. Deklaraciji se je pridružila skupina osemnajstih drugih držav, ki naj bi… »

Lov na vohuna: Moskva, Zagreb, Črnuče

Dnevnik 29.06.2024
Obdobje kriminalk gre skupaj z dividendami miru zadnjih tridesetih let neizogibno v zaton. Na obzorju ponovno vznika čas velikih vohunskih romanov. Prizorišča so idealno razporejena. Vojne na vzhodnih mejah Evropske unije med staro Rusijo in novimi… »

"1:1 bolje od 4:0, saj potrebuješ čustveni trenutek, da te dvigne za izločilne boje"

RTV Slovenija 28.06.2024
V Nemčiji se stopnjuje evforija pred izločilnimi boji evropskega prvenstva. Temperature so se ta teden močno dvignile, zato so številni že pomislili na poletno pravljico. Zadetek Niclasa Füllkruga v 92. minuti tekme proti Švici je le še podžgal… »

Putin Kim Jong Unu podaril avto, v katerega so vgrajeni južnokorejski deli

Dnevnik 28.06.2024
V avto, ki ga je ruski Vladimir Putin med nedavnim obiskom Severne Koreje podaril tamkajšnjemu voditelju Kim Jong Unu, so vgrajeni deli izdelani v največji severnokorejski sovražnici Južni Koreji. Agencija Reuters danes poroča, da ruski carinski… »

Ruski kibernetski napad na ključne državne ustanove

Dnevnik 28.06.2024
Informacijski sistemi zagrebškega kliničnega centra po četrtkovem kibernetskem napadu spet normalno delujejo. Proruska hekerska skupina NoName057(16) je prevzela odgovornost za napade na spletna mesta več hrvaških institucij. Z Rusijo povezana… »

Vrh EU: kadrovanje in poroštva Kijevu

Dnevnik 28.06.2024
Voditelji Evropske unije so včeraj podpisali varnostni sporazum z Ukrajino. V Bruslju je bil tudi predsednik Zelenski. Na dnevnem redu vrha so v ospredju tudi kadrovska vprašanja. Voditelji Evropske unije so na včerajšnji prvi dan rednega poletnega… »

Zelenski v Bruslju podpisal varnostni sporazum z EU

Dnevnik 27.06.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes v Bruslju podpisal varnostni sporazum z EU. Kot je dejal pred srečanjem z voditelji držav članic, bo ta sporazum vseboval zavezo vseh 27 članic, da Ukrajini zagotovijo obsežno podporo. Predsednik… »

Hrvaški plačanec v ukrajinski vojski v Rusiji obsojen na 23 let zapora

Necenzurirano 27.06.2024
Vjekoslav Prebeg je bil na sodišču v Rostovu na Donu v Rusiji v odsotnosti obsojen na 23 let zapora. Kazen bo 41-letni Zagrebčan odslužil v domovini, saj so ga septembra 2022 v izmenjavi vojnih ujetnikov premestili na Hrvaško. Hrvaški državljan… »

Razkrito podzemlje Putinove dobe

RTV Slovenija 26.06.2024
Kremeljski mag je srhljiv preplet resničnosti in fikcije – odlično poletno branje za vse ljubitelje političnih spletk. Avtor Giuliano da Empoli v svojem prvencu Kremeljski mag spretno krmari med resničnostjo in fikcijo in bralcem s srhljivo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem