Rusija

Razkrito podzemlje Putinove dobe

RTV Slovenija 26.06.2024
Kremeljski mag je srhljiv preplet resničnosti in fikcije – odlično poletno branje za vse ljubitelje političnih spletk. Avtor Giuliano da Empoli v svojem prvencu Kremeljski mag spretno krmari med resničnostjo in fikcijo in bralcem s srhljivo… »

Madžarska naj bi preprečila skupno izjavo EU-ja glede obsodbe blokade medijev v Rusiji

RTV Slovenija 26.06.2024
EU kot neutemeljeno obsoja odločitev Rusije, da blokira dostop do več kot 80 evropskih medijev, med katerimi so tudi slovenski, je sporočil visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell v izjavi, ki so jo podprle vse države članice razen… »

Rusija naloga ICC-ja za prijetje Šojguja in Gerasimova označila za absurd

RTV Slovenija 26.06.2024
Izdaja nalogov za prijetje nekdanjega ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja in načelnika generalštaba ruske vojske Valerija Gerasimova je bila absurdna odločitev Mednarodnega kazenskega sodišča, je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij… »

Novinarju grozi do 20 let zapora

Mladina 26.06.2024
V Rusiji se je začelo sojenje ameriškemu novinarju. Na sodišču v ruskem Jekaterinburgu se je danes začelo sojenje ameriškemu novinarju Evanu Gershkovichu, ki je obtožen vohunjenja. Poročevalcu Wall Street Journala, ki so ga v Rusiji aretirali… »

Ukrajina in Rusija sta izmenjali po 90 vojnih ujetnikov

Mladina 26.06.2024
Pogovori o izmenjavi vojnih ujetnikov so med zadnjimi stiki med sprtima stranema. Ukrajina in Rusija sta izmenjali po 90 vojnih ujetnikov. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v torek zagotovil, da si bodo še naprej prizadevali, da se bodo lahko… »

Rusija onemogočila dostop do 81 medijev držav članic EU-ja

RTV Slovenija 25.06.2024
Rusija je onemogočila dostop do 81 medijev iz 25 držav članic EU-ja na ruskem ozemlju. Ruske oblasti so pojasnile, da gre za povračilni ukrep, potem ko je Bruselj maja uvedel sankcije proti več ruskim medijem. "Uvedene so povračilne omejitve za… »

Rusija blokirala dostop tudi do Nova24TV in Demokracije, na črnem seznamu kar 81 medijev

Dnevnik 25.06.2024
Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic EU na ruskem ozemlju, so danes sporočili v Moskvi. Dodali so, da gre za povračilen ukrep, potem ko je Bruselj maja uvedel sankcije proti več ruskim medijem. Izmed slovenskih medijev so ruske… »

Trumpovi načrti za končanje ukrajinske vojne

Dnevnik 25.06.2024
Dva ključna Donalda Trumpa sta razkrila načrt za končanje ruske vojne v Ukrajini v primeru njegove zmage na novembrskih predsedniških volitvah. Načrt vključuje morebitno prekinitev dobave orožja Ukrajini, če se le ta ne bi želela pogajati z… »

»Mi se borimo, da se vam ni treba«

Mladina 24.06.2024
IZJAVA DNEVA. "Mi se borimo, da se vam ni treba, zato nam pomagajte v tem boju. Ukrajina je v situaciji, ko je mogoče ustaviti globalni kaos, saj si Rusija želi porušiti globalni sistem, v katerem smo odrasli. Zato je nujno, da s skupnimi močmi… »

V požaru v poslovni stavbi blizu Moskve umrlo najmanj osem ljudi

RTV Slovenija 24.06.2024
V požaru v poslovni stavbi v Frijazinu blizu glavnega mesta Rusije je umrlo najmanj osem ljudi. Rešen je bil en človek, so sporočili predstavniki oblasti. Dva človeka sta umrla, ko sta skočila skozi okno, šest pa jih je umrlo, ko se je del njihove… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem