Rusija

Iz Srbije v Ukrajino za 800 milijonov evrov orožja

Dnevnik 23.06.2024
Srbija je od začetka ruske invazije na Ukrajino izvozila za 800 milijonov evrov orožja, ki ga je preko tretjih držav prejel Kijev, razkriva britanski časnik Financial Times. Srbski predsednik Aleksandar Vučić je navedbe delno potrdil in ocenil, da… »

Zelenski pozval k čimprejšnji dobavi vojaške pomoči

Dnevnik 23.06.2024
Po sobotnem napadu na ukrajinsko mesto Harkiv, v katerem je umrlo več ljudi, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v nagovoru v soboto zvečer pozval k čimprejšnji dobavi vojaške pomoči, predvsem zračne obrambe. Ukrajina je medtem ponoči… »

Zaradi ruskega napada na energetsko infrastrukturo bodo v Ukrajini prekinjene dobave elektrike

RTV Slovenija 22.06.2024
Ukrajinske oblasti so sporočile, da je Rusija ponoči izvedla obsežne napade na energetsko infrastrukturo na zahodu in jugu Ukrajine. To naj bi bil že osmi obsežnejši ruski napad na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v zadnjih treh mesecih… »

Nigel Farage Zahodu očita, da je izzval vojno v Ukrajini

RTV Slovenija 22.06.2024
Britanski populist Nigel Farage je razburil britanske politike, ko je v intervjuju za BBC odgovornost za vojno v Ukrajini pripisal Zahodu. "Vojno smo izzvali mi," je dejal vodja britanske reformne stranke. Izjave so sprožile kritike, da brani ruskega… »

Obsežni napadi na ukrajinsko energetsko infrastrukturo

Dnevnik 22.06.2024
Rusija je minulo noč izvedla obsežne napade na energetsko infrastrukturo na zahodu in jugu Ukrajine, so danes sporočile ukrajinske oblasti. Napadi so botrovali prekinitvam dobave elektrike. V medsebojnem obstreljevanju je bilo medtem v več regijah… »

Putin leto dni po uporu Prigožina le še močnejši

Dnevnik 22.06.2024
Mineva leto dni od upora vodje ruske paravojaške skupine Wagner Jevgenija Prigožina, ko se je njegovim enotam uspelo brez večjega upora prebiti z juga Rusije daleč proti prestolnici. A če se je lani zdelo, da je oblast ruskega predsednika Vladimirja… »

Zaradi pakta Rusije s Severno Korejo Seul povabil na pogovor ruskega veleposlanika

RTV Slovenija 21.06.2024
Z južnokorejskega zunanjega ministrstva so sporočili, da so poklicali na pogovor ruskega veleposlanika zaradi dogovora med Rusijo in Severno Korejo, ki sta ga državi podpisali v Pjongjangu ta teden. Namestnik zunanjega ministra Kim Hong Kyun je ruskemu… »

Putinovi prijatelji v Bruslju

Mladina 21.06.2024
Madžarska bo 1. julija prevzela predsedovanje svetu Evrope, kar bi lahko vplivalo predvsem na podporo Ukrajini. Vlada premierja Viktorja Orbána je namreč naklonjena Kremlju. Med najvidnejšimi diplomati Evropske unije je Putinov ljubljenec, 45-letni… »

Stewart kljub žvižgom v podporo Ukrajini

Dnevnik 20.06.2024
Sir Rod Stewart, britanska glasbena legenda, ki je na svoji – po vsej verjetnosti zadnji – turneji maja razgrel tudi Stožice, je minuli petek nastopil v Nemčiji, kjer pa so pevca pospremili žvižgi. Delu občinstva namreč ni bila pogodu njegova… »

Putin pravi, da bi Rusija lahko začela dobavljati orožje Severni Koreji

RTV Slovenija 20.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je med obiskom v Vietnamu dejal, da bi Rusija lahko začela dobavljati orožje Severni Koreji, kar da bi bil ustrezen ekvivalent oboroževanja Ukrajine zahodnih držav. Putin je to možnost omenil novinarjem v Hanoju, kamor… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem