Rusija

Kaj še sporočajo evropske volitve

Dnevnik 20.06.2024
Volitve v evropski parlament so mimo, vemo, kaj so med drugim sporočile evropskim vladajočim elitam, v Franciji najbolj, a tudi v Avstriji, Nemčiji in še kje, da je zadnji čas, da se z Rusijo sklene mir v Ukrajini, pa tudi sicer v odnosih z Zahodom… »

Putin na obisku v Severni Koreji: Naveza na zahodu izobčene dvojice

Dnevnik 19.06.2024
Severna Koreja in Rusija sta med obiskom Putina v Pjongjangu naznanili novo partnerstvo med državama. Severna Koreja je doslej z več milijoni topovskih granat pomagala Rusiji, da je letos prevzela pobudo v vojni v Ukrajini, v zahodnih državah in… »

Video: Med uživanjem na plaži valovi pogoltnili 20-letnico

Necenzurirano 19.06.2024
Mlademu paru iz kraja Lipeck v Rusiji se romantičen obisk obale v Sočiju ni izšel po načrtih. 20-letnico iščejo že tri dni. Na X je bil objavljen posnetek, ki prikazuje, kako je morje odneslo mladenko, medtem ko sta s partnerjem v romantičnem… »

Rusija in S. Koreja sklenili strateško partnerstvo, ki predvideva vzajemno pomoč v primeru agresije

RTV Slovenija 19.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin in severnokorejski voditelj Kim Džong Un sta podpisala sporazum o strateškem partnerstvu, ki vključuje vzajemno pomoč v primeru agresije zoper njuni državi. "Danes podpisan sporazum o strateškem partnerstvu med drugim… »

Karmen W. Švegl: Zdi se, da dejansko živimo v času pred vojno, in ne po vojni

RTV Slovenija 19.06.2024
"Jedrsko orožje je stvar prestiža. In Kitajska se z njim absolutno želi kosati tako z ZDA kot Rusijo. Je pomembno, ali ima sto ali petsto jedrskih konic? Več kot dovolj, da lahko uniči svet in človeštvo," je opozorila Karmen W. Švegl. Karmen… »

»Kitajska podpora ruski obrambni industriji podaljšuje vojno v Ukrajini«

Mladina 19.06.2024
V Pekingu so navedbe o podpiranju Rusije zavrnili kot širjenje lažnih informacij. Kitajska podpora ruski obrambni industriji podaljšuje vojno v Ukrajini in se mora ustaviti, je na torkovi skupni novinarski konferenci z generalnim sekretarjem zveze Nato… »

Zaradi širjenja resnice je na stara leta morala pobegniti iz države

Necenzurirano 18.06.2024
Starejša učiteljica je morala pobegniti iz Rusije, ker je bila obtožena širjenja dezinformacij o ruski vojski, ker je svojim učencem pripovedala o zločinih, ki so jih storili ruski vojaki v t.i. masakru v Buči. Aprila 2022 naj bi učiteljica… »

RUSIJA MAJA PREHITELA ZDA V OSKRBI S PLINOM: Katere države so najbolj prizadete in kaj to pomeni za evropski energetski trg?

Regional 18.06.2024
Podatki svetovalnega podjetja ICIS so pokazali, da je ruski plin prejšnji mesec predstavljal 15 odstotkov celotne oskrbe EU (razen Malte in Cipra), Združenega kraljestva, Švice, Srbije, Severne Makedonije in Bosne in Hercegovine. Uvoz plina iz Rusije… »

PUTIN OBLJUBLJA PODPORO SEVERNI KOREJI PROTI ZDA: Po 24 letih spet na obisku pri 'tovarišu' Kimu (FOTO, VIDEO)

Regional 18.06.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je v torek obljubil, da bo poglobil trgovinske in varnostne vezi s Severno Korejo ter jo podprl proti Združenim državam Amerike, medtem ko se je prvič po 24 letih odpravil v to jedrsko oboroženo državo. ZDA in njeni… »

Putin po 24 letih spet na obisku Severne Koreje

RTV Slovenija 18.06.2024
Predsednik Rusije Vladimir Putin začenja dvodnevni obisk Severne Koreje, svoj prvi po 24 letih. Pred obiskom je napovedal vzpostavitev trgovskih in varnostnih sistemov s to državo, ki ne bodo pod nadzorom Zahoda. Severnokorejski časopis Rodong Sinmun… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem