Rusija

Francozi so se izvlekli z avtogolom Wöbra

RTV Slovenija 17.06.2024
Svetovni podprvaki Francozi so evropsko prvenstvo začeli z neprepričljivo predstavo. Na drugi tekmi skupine D so v Düsseldorfu premagali Avstrijo z 1:0. Osmoljenec večera je bil Maximilian Wöber, ki je dosegel avtogol v 38. minuti. Varovanci Didierja… »

Ameriški časnik: Tajno sojenje domnevnima ruskima vohunoma iz Slovenije je pri koncu

Dnevnik 17.06.2024
Domnevnima ruskima vohunoma, ki so ju decembra 2022 priprli v Sloveniji, bodo po tajnem sojenju v prihodnjih tednih izrekli sodbo zaradi vohunjenja, danes poroča ameriški časopis Wall Street Journal. Časnik Wall Street Journal dodaja, da bosta po… »

WSJ: V Sloveniji prijeta ruska vohuna v igri za izmenjavo zapornikov med ZDA in Rusijo?

RTV Slovenija 17.06.2024
Domnevnima ruskima vohunoma, ki so ju decembra 2022 prijeli v Sloveniji, bodo po tajnem sojenju v prihodnjih tednih izrekli sodbo zaradi vohunjenja. Po morebitni obsodbi bi lahko bila v igri za izmenjavo zapornikov med ZDA in Rusijo. Ameriški novinar… »

Med urjenjem umrl češki vojak, še več ranjenih

Necenzurirano 17.06.2024
Sedem vojakov je bilo ranjenih v eksploziji v ponedeljek na češkem vojaškem območju, ki ga uporabljajo za urjenje ukrajinskih enot, eden pa je na licu nesreče umrl, so sporočili pripadniki češke vojske in bolnišnice v Olomoucu. Dva huje… »

Natov odgovor Putinu je jasen, iz skladišč bodo potegnili jedrsko orožje

Zurnal24 17.06.2024
Nato razpravlja o namestitvi več jedrskega orožja, odstranitvi orožja iz skladišč in njegovi postavitvi v pripravljenost glede na naraščajočo grožnjo Rusije in Kitajske, je danes povedal vodja zavezništva. Jens Stoltenberg je za britanski… »

Kremelj izid mirovne konference označil za zanemarljiv

RTV Slovenija 17.06.2024
Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da je konferenca o vojni v Ukrajini, ki jo je gostila Švica, dala zanemarljive rezultate in pokazala na jalovost pogovorov brez sodelovanja Moskve. Kremelj je komentiral mirovni vrh, na katerem so… »

»Mirovna konferenca o Ukrajini, na katero Rusija ni bila povabljena, ni prinesla nobenih rezultatov«

Mladina 17.06.2024
Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov kritičen do mirovne konference, obenem pa je zagotovil, da je ruski predsednik Vladimir Putin še vedno pripravljen na pogovore. Mirovna konferenca o Ukrajini, na katero Rusija ni bila povabljena, ni prinesla… »

Kitajska izjavo G7 označila za arogantno in polno laži

Mladina 17.06.2024
Kitajska kritična do sklepne izjave skupine G7, v kateri so med drugim posvarili Peking pred zagotavljanjem Rusiji sestavnih delov za orožja. Kitajska je bila danes kritična do sklepne izjave skupine G7, v kateri so med drugim posvarili Peking pred… »

Se Ukrajini obeta dan D?

Dnevnik 17.06.2024
Odločitev o tem, da bi se tudi Ukrajini lahko zgodil dan D, je bila sprejeta že tedaj, ko se je ukrajinska kriza še rojevala. Gre za odločitev ZDA in zveze Nato, ki sta januarja 2022 zavrnili zahtevo Rusije po varnostnih zagotovilih zaradi širjenja… »

Voditelji držav končali mirovno konferenco o Ukrajini. Zelenski želi čimprejšnje ponovno srečanje.

RTV Slovenija 16.06.2024
Voditelji 78 od 92 sodelujočih držav so s skupno izjavo končali mirovno konferenco o Ukrajini. V njej so poudarili nedopustnost uporabe jedrskega orožja in izkoriščanja prehranske varnosti v vojne namene ter nujnost izmenjave vojnih ujetnikov… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem