Rusija

Rusija se v bližini Ukrajine pripravlja na vaje z jedrskim orožjem

Dnevnik 06.05.2024
Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja Putina začel priprave na vaje s taktičnim jedrskim orožjem, ki bodo potekale v bližini meje z Ukrajino, je danes sporočilo rusko ministrstvo za obrambo. Cilj vaj je povečanje… »

Rusija se pripravlja na vaje z jedrskim orožjem

Mladina 06.05.2024
Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja Putina začel priprave na vaje s taktičnim jedrskim orožjem, ki bodo potekale v bližini meje z Ukrajino. Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja… »

Rusija se pripravlja na vaje z jedrskim orožjem

RTV Slovenija 06.05.2024
Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja Putina začel priprave na vaje s taktičnim jedrskim orožjem, ki bodo potekale v bližini meje z Ukrajino, je sporočilo rusko ministrstvo za obrambo. Ministrstvo je sporočilo, da je… »

Ukrajina z brezpilotniki napadla Belgorod. V Ukrajini brez elektrike ostalo 400.000 ljudi.

RTV Slovenija 06.05.2024
V ukrajinskem napadu z brezpilotnimi letalniki v Belgoroški oblasti je bilo ubitih šest ljudi, so sporočile tamkajšnje oblasti. Rusija je ponoči napadla ukrajinsko Sumsko oblast, kjer je brez elektrike ostalo 400.000 ljudi. V napadu ukrajinskih… »

Italijanski obrambni minister opozoril Zelenskega, a ga ta ni poslušal

Necenzurirano 06.05.2024
V Zahodni Evropi ni veliko politikov, ki bi bili kritični do prevladujoče interpretacije dogajanja v Ukrajini. Italijanski minister za obrambo Guido Crosetto je za Il Messaggero povedal, kar si nekateri ne upajo izreči. Da ekonomske sankcije zoper… »

XI V EVROPI: Na Zahodu so zaskrbljeni, da Moskva že uporablja kitajsko tehnologijo za orožje

Regional 06.05.2024
Kitajski predsednik Xi Jinping je v nedeljo prispel v Francijo na uradni obisk, v okviru katerega bo do petka obiskal še Srbijo in Madžarsko. V današnjih pogovorih v Parizu, kjer se bo Xiju in francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu pridružila… »

Poziv, naj EU poskrbi za nadaljevanje dobav prek Ukrajine

Delo 05.05.2024
Ves čas je plin tekel prek Ukrajine, letos pa se izteče pogodba za tranzit, kar ogroža gospodarstvo v srednji Evropi. V nadaljevanju preberite: Evropska komisija je postavila cilje za zmanjšanje odvisnosti od ruskega plina in se pohvalila, da so bile… »

Orožje ni potihnilo niti v Ukrajini in Rusiji, kjer že 802 dneva potekajo boji

Delo 05.05.2024
Srbski patriarh Porfirije pozval k razumevanju med ljudmi, ukrajinski predsednik Zelenski pa sporočil, da bo Ukrajina zmagala v vojni proti Rusiji. Pravoslavni verniki po vsem svetu danes obeležujejo veliko noč. V pravoslavnih cerkvah so sinoči… »

Pravoslavni verniki praznujejo veliko noč

RTV Slovenija 05.05.2024
Pravoslavni verniki danes praznujejo veliko noč. Skupaj z njimi praznujejo še pravoslavni verniki v Črni gori, Severni Makedoniji, Rusiji in Gruziji, pa tudi v jeruzalemski, antiohijski, aleksandrijski in carigrajski patriarhiji. Danes veliko noč, ko… »

NOVA POTEZA RUSIJE: Zelenskega je uvrstila na seznam iskanih oseb

Regional 04.05.2024
Rusija je na seznam iskanih oseb uvrstila ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, poročajo ruske tiskovne agencije, ki se sklicujejo na seznam iskanih oseb notranjega ministrstva v Moskvi. Razlogov za uvrstitev Zelenskega na seznam v Moskvi niso… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem