Rusija

Rusija izgnala slovenskega uslužbenca, slovenska veleposlanica na zagovoru

Necenzurirano 12.04.2024
Rusko zunanje ministrstvo je danes na zagovor poklicalo slovensko veleposlanico v Moskvi Darjo Bavdaž Kuret in jo obvestilo, da so enega od slovenskih uslužbencev na veleposlaništvu razglasili za neželeno osebo. Veleposlanico Darjo Bavdaž Kuret so na… »

ŽELIJO DAN, KI BO IMEL 26 UR: To je mesto, ki je vložilo zahtevo pri Evropski komisiji (ANKETA)

Regional 12.04.2024
Najbolj severni del Norveške, okraj Finnmark, od Evropske komisije zahteva, da jim odobri vzpostavitev časovnega pasu z dnevom, ki bo trajal 26 ur, poroča Politico. Zahtevo je vložilo mesto Vadso v bližini meje z Rusijo. Mnogi menijo, da je zahteva… »

Putin: Napadi na ukrajinsko energetsko infrastrukturo so bili nujen odgovor

Dnevnik 12.04.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je ruske napade na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v četrtek označil za nujen odgovor na podobne ukrajinske napade v Rusiji. Po pogovorih z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom v Moskvi je še dejal, da je… »

Nato brez Amerike

Delo 12.04.2024
Nenehna grožnja iz Rusije bo prepričala več Evropejcev kot kdajkoli prej, da bodo za obrambo porabili več. Severnoatlantsko zavezništvo, najuspešnejše vojaško zavezništvo v zgodovini, je močnejše kot kdajkoli prej. Z invazijo Rusije na Ukrajino… »

Rusija napadla energetsko infrastrukturo po vsej Ukrajini. Putin: Gre za povračilne napade.

RTV Slovenija 11.04.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zahodne zaveznike pozval k dobavam protizračne obrambe po novem nizu ruskih napadov na kritično energetsko infrastrukturo v Ukrajini. Blizu Kijeva je bila uničena elektrarna. Napaden je bil tudi ruski Kursk… »

Slovenija v Varnostnem svetu ZN Rusijo obtožila teptanja mednarodnega prava

Delo 11.04.2024
»Kršitve mednarodnega prava, trpljenje civilistov in agresija se morajo takoj prenehati,« je dejal Samuel Žbogar. Napadi na civiliste in civilno infrastrukturo v Ukrajini so očitna kršitev mednarodnega humanitarnega prava, ki ga Rusija vsak dan… »

Rusija v odgovor Dunaju izgnala avstrijskega diplomata

Dnevnik 11.04.2024
Rusija je avstrijskega diplomata na veleposlaništvu v Moskvi razglasila za nezaželeno osebo. Diplomat mora državo zapustiti v tednu dni, so sporočili z ruskega zunanjega ministrstva. Gre za povračilni ukrep, ki ga je Rusija sprejela po tistem, ko je… »

Volk: "Za napadi ne stoji Rusija, pač pa …"

Zurnal24 11.04.2024
Slovenske spletne strani so še naprej tarča kibernetskih napadov. Državni sekretar Vojko Volk zagotavlja, da razmere pristojni obvladujejo. " Kibernetski incidenti trajajo še ta hip. Vendar lahko zatrdim, da so razmere ta hip obvladljive," je na… »

#video Mati zaprtega Putinovega kritika: Čas se izteka, strah me je

Dnevnik 11.04.2024
Dve leti po aretaciji voditelja britansko-ruske opozicije Vladimirja Kara-Murze, Elena Gordon poziva Davida Camerona naj poskuša pomagati njenemu sinu. Mati enega izmed najvidnejših opozicijskih voditeljev v Rusiji – po Alekseju Navalnemu, pravi, da… »

To je komentar, ki je poskrbel za takšno paniko v slovenskih šolah

Zurnal24 11.04.2024
Spletni komentar, ki je v teh dneh povzročil precej strahu med državljani, je bil objavljen 2. aprila pod enim od člankov na portalu 24ur.com. Komentar je uredništvo portala 24ur.com zaznalo pod člankom o streljanju v šoli na Finskem. Uporabnik… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem