Rusija

To je komentar, ki je poskrbel za takšno paniko v slovenskih šolah

Zurnal24 11.04.2024
Spletni komentar, ki je v teh dneh povzročil precej strahu med državljani, je bil objavljen 2. aprila pod enim od člankov na portalu 24ur.com. Komentar je uredništvo portala 24ur.com zaznalo pod člankom o streljanju v šoli na Finskem. Uporabnik… »

Francoska letala za pobeg iz objema Rusije

Delo 10.04.2024
Kaj domači javnosti, Evropi in Rusiji sporoča nakup francoskih vojaških letal rafale? V nadaljevanju preberite: Pogodbo o nakupu 12 lovskih letal rafale bosta srbski in francoski predsednik Aleksandar Vučić in Emmanuel Macron sklenila čez dva meseca… »

V Rusiji in Kazahstanu zaradi poplav evakuirali več deset tisoč ljudi

Delo 10.04.2024
Poplave so prizadele predvsem severozahod Kazahstana ter obmejne ruske regije Orenburg, Tjumen in Kurgan, kjer so oblasti razglasile izredne razmere. V Rusiji in Kazahstanu se še naprej spopadajo z najhujšimi poplavami v zadnjih desetletjih, h katerim… »

Hektivistični vdori postajajo del vsakdana, propaganda prav tako

Dnevnik 10.04.2024
Svet je priča vse pogostejšim hektivističnim napadom, ki povečini napadajo tiste države, ki ne podpirajo Rusije. Vseprisotnejša pa je tudi ruska propaganda, ki naj bi vplivala tudi na izid nedavnih slovaških volitev. Ruski hektivisti, hekerji z… »

Katastrofalne poplave v Rusiji in Kazahstanu ogrožajo več kot 100.000 ljudi

RTV Slovenija 09.04.2024
Rusija in Kazahstan sta odredila evakuacijo več kot 100.000 ljudi, potem ko je hitro tajanje snega povzročilo najhujše poplave v porečju Urala, Volge in zahodne Sibirije v zadnjih 70 letih. Poplavne vode so preplavile številna naselja v Uralskem… »

V Moskvi krivca za terorizem v Rusiji našli v Ukrajini in družini Biden

Necenzurirano 09.04.2024
Ruski preiskovalni odbor je ukrajinsko plinsko podjetje Burisma Holdings in druga neimenovana podjetja obtožil financiranja terorističnih napadov v Rusiji. Ruski preiskovalni odbor, glavni zvezni preiskovalni organ v Rusiji, ki je neposredno odgovoren… »

Vučić med obiskom v Parizu napovedal, da bo Srbija kupila 12 lovcev rafale

RTV Slovenija 09.04.2024
Srbija se nagiba k nakupu francoskih večnamenskih bojnih letal rafale in naj bi kmalu podpisala nabavno pogodbo, je med obiskom v Parizu napovedal srbski predsednik Aleksandar Vučić. "Pogodba bo predvidoma podpisana v prihodnjih dveh mesecih in v… »

Rusija preiskuje vpletenost zahodnih držav v financiranje terorizma

Dnevnik 09.04.2024
Rusija je danes začela preiskavo financiranja terorizma, v katero naj bi bile vpletene zahodne države. Po navedbah preiskovalcev so bila sredstva, ki so jih prejela zahodna podjetja v Ukrajini, vključno s podjetjem, v katerem je bil zaposlen sin… »

Rusija / »Zahod poskuša ovirati razvoj Kitajske, da bi s tem odpravil tekmece«

Mladina 09.04.2024
Ruski šef diplomacije Lavrov v Pekingu. Kitajska nasprotuje enostranskim sankcijam, ker kršijo mednarodno pravo in so v nasprotju s trendom svetovnega razvoja, je ob obisku ruskega kolega Sergeja Lavrova v Pekingu danes povedal kitajski zunanji minister… »

Tragedija! Odlični kolesar preminil pri vsega 34 letih

Zurnal24 09.04.2024
Iz Rusije prihajajo tragične novice o smrti nekdanjega odličnega kolesarja. Eden najboljših ruskih kolesarjev prejšnjega desetletja Alexey Tsatevich je nenadoma preminil v 35. letu starosti, je v ponedeljek zvečer tragično novico sporočila ruska… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem