Rusija

Skrivnostni obisk Putinovega zaupnika: kaj je v Sloveniji počel šef Gazproma?

Necenzurirano 09.04.2024
Razkrivamo: Slovenijo je pred dnevi obiskal nekdanji ruski premier Viktor Zubkov, dolgoletni tesni sodelavec Vladimirja Putina in prvi mož upravnega odbora plinskega velikana Gazprom. Kaj je bil razlog njegovega prihoda? Kdo je Viktor Zubkov Je v… »

Kitajsko in Rusijo vse bolj povezuje nemoč Zahoda

Delo 08.04.2024
Putin se bo v kratkem odpravil v Peking; navsezadnje je iz Rusije naredil azijsko državo. V nadaljevanju preberite: Ruski zunanji minister Sergej Lavrov nikoli ni bil prinašalec dobrih novic. Tako je tudi danes pripotoval v Peking na še en obisk z… »

»Jedrska varnost ni ogrožena, a šlo je za resen incident«

Mladina 08.04.2024
Ukrajinska nuklearka v Zaporožju tarča napada. Jedrska elektrarna v ukrajinskem Zaporožju je bila v nedeljo tarča napada z droni, ki ga je potrdila tudi Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA). Šlo je za večji incident, je posvarila in… »

Največjo nuklearko v Evropi zadeli brezpilotni letalniki, Ukrajina in Rusija obtožujeta druga drugo

Necenzurirano 08.04.2024
Ukrajinsko jedrsko elektrarno, ki je pod nadzorom ruske vojske, so včeraj zadeli trije brezpilotni letalniki. Jedrska varnost po navedbah Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) ni ogrožena, a je šlo za resen incident. Jedrska elektrarna v… »

Japonci so nam lahko vzor

Delo 07.04.2024
Zanimivosti kapetana slovenske odbojkarske reprezentance pred želeno potjo na olimpijske igre. V nadaljevanju preberite: Izkušeni 35-letni kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut ima za seboj bogato športno pot. S slovensko izbrano… »

V Orsku po deževju počil jez, evakuirali več tisoč ljudi

RTV Slovenija 06.04.2024
V mestu Orsk na jugozahodu Rusije so evakuirali približno 4000 ljudi, potem ko je po močnem deževju počil jez. Poplavljenih je približno 2500 domov, polovica starega mesta je pod vodo. Za celotno regijo Orenburg, ki vključuje mesto Orsk, so oblasti… »

Zagatna strateška prijateljstva

Delo 06.04.2024
Kaj, če se strateška zaveznika in prijatelja Šešelj in Jelinčič Plemeniti ne motita? V nadaljevanju preberite: »V kratkem bodo tri države prišle do Jadranskega morja, Madžarska, Srbija in Rusija,« tako je v dneh, ko se v Sloveniji pretvarjamo… »

V ruskem napadu na Harkov najmanj šest smrtnih žrtev

Dnevnik 06.04.2024
V ruskem napadu na Harkov, drugo največje mesto v Ukrajini, je bilo ponoči ubitih najmanj šest ljudi, še vsaj deset je ranjenih, so davi sporočili župan mesta in reševalne službe. Tarča napada z iranskimi droni tipa šahed naj bi bilo več… »

V ruskem napadu na Harkov najmanj šest smrtnih žrtev

Delo 06.04.2024
Napadi na Harkov, ki je izmed večjih ukrajinskih mest najbližje meji z Rusijo, se v zadnjih tednih zaostrujejo. V ruskem napadu na Harkov, drugo največje mesto v Ukrajini, je bilo ponoči ubitih najmanj šest ljudi, še vsaj deset je ranjenih, so davi… »

Še na deveti referendum, o Natu?, 4.

Dnevnik 06.04.2024
Spoštovani gospod Jožef Martini iz Ljubljane se je odzval (Dnevnik, 4. aprila) na moj zapis o netočnostih in neveljavnosti tajnega londonskega sporazuma 1915 in priključitvi Primorske po 2. svetovni vojni ter vlogi Nata. V mojem zapisu (pod zgornjim… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem