Rusija

Nato načrtuje milijardni sklad za Ukrajino

Dnevnik 03.04.2024
Severnoatlantsko zavezništvo danes slavi 75 let obstoja in se pripravlja na dolgo vojno z Rusijo. Da bi bila podpora Ukrajini bolj stabilna in dolgoročna ter bremena med članicami bolj enakomerno razdeljena, razmišljajo o vzpostavitvi posebnega… »

Stoltenberg: Ukrajini primanjkuje streliva, država potrebuje dolgoročno pomoč

RTV Slovenija 03.04.2024
V Bruslju poteka dvodnevno zasedanje zunanjih ministrov članic Nata. Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je opozoril, da Ukrajini primanjkuje streliva in da država potrebuje dolgoročno pomoč zaveznic. Ukrajincem na bojišču ne primanjkuje… »

Po napovedi, da bo štiri filme posnel po knjigah ruskih pisateljev, se je Kusturica srečal s Putinom

RTV Slovenija 03.04.2024
Srbski režiser Emir Kusturica se je po napovedi, da bo svoje zadnje filme snemal v Rusiji in bodo navdihnjeni po knjigah ruskih pisateljev, znova srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Srbskega filmskega režiserja, scenarista in glasbenika… »

#video Emir Kusturica razburil z obiskom pri Putinu

Dnevnik 03.04.2024
Kontroverzni srbski režiser Emir Kusturica je z nedavnim obiskom pri ruskem predsedniku Vladimirju Putinu ponovno dvignil nekaj prahu in pokazal svojo nepredvidljivost. Ruski predsednik Vladimir Putin je včeraj v Kremlju gostil srbskega filmskega… »

PUTIN V KREMLJU GOSTIL EMIRJA KUSTORICO: Srbski režiser se mu je zahvalil za "zgodovinsko pravičnost"

Regional 03.04.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je v torek v Kremlju gostil srbskega filmskega režiserja, scenarista in glasbenika Emirja Kusturico. Kot je povedal Putin, je lahko Kusturičino nagovarjanje zgodovine "zelo zanimivo in produktivno", piše srbska tiskovna… »

Zelenski znižal starostno mejo za vpoklic v bojne enote s 27 na 25 let

RTV Slovenija 02.04.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je podpisal zakon, ki znižuje starostno mejo za vpoklic v bojne enote s 27 na 25 let, kar bi lahko olajšalo mobilizacijo v ukrajinsko vojsko, ki se že dve leti spopada z okupatorskimi ruskimi silami. Obvestilo o… »

Lukašenko: Belorusija se »pripravlja na vojno«

Necenzurirano 02.04.2024
Beloruski predsednik Aleksander Lukašenko, ki se je danes mudil v mestu Grodno na zahodu Belorusije, se je znova obregnil ob zahodne države, ki ga kritizirajo. Evropski parlament je že na začetku septembra lani sprejel resolucijo, v kateri je… »

Novinarji za havanski sindrom krivijo Rusijo

Delo 02.04.2024
V ozadju možganskih okvar ameriških diplomatov naj bi bila enota ruske vojaške obveščevalne službe. V nadaljevanju preberite: Za skrivnostni havanski sindrom, ki je po letu 2016 prizadel več kot tisoč ljudi, je kriva posebna enota ruske vojaške… »

Preverjanje sumljivega vzhodnjaškega videza

Delo 01.04.2024
Začasni delavci iz Tadžikistana plačujejo ceno za teroristična grozodejstva sonarodnjakov. V nadaljevanju preberite: Po terorističnem napadu na obiskovalce koncerta v bližini Moskve, v katerem je bilo ubitih 144 ljudi, so v Rusiji poostrili nadzor… »

Ameriški diplomati zbolevajo za skrivnostno boleznijo

Zurnal24 01.04.2024
Skrivnostni "havanski sindrom", ki je prizadel ameriške diplomate in vohune po vsem svetu, bi lahko bil povezan z akustičnim orožjem, ki ga uporabljajo pripadniki ruske vojaško-obveščevalne diverzantske enote. Glede na skupno preiskavo The… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem