Rusija

V Rusiji Natove namere razumejo po svoje

Delo 05.04.2024
Odločitev zavezništva, da bo odprlo misijo v napadeni državi, je naletela na oster odziv Moskve. V nadaljevanju preberite: V severnoatlantskem zavezništvu poudarjajo, da ne bodo poslali svojih vojakov na ukrajinsko fronto. V Moskvi pa trdijo, da sta… »

Klan Vladimirja Putina: vse družinske skrivnosti ruskega diktatorja

Necenzurirano 05.04.2024
Vladimir Putin se zadnjih dvajset let rad predstavlja kot ruski patriot, zavetnik krščanstva in tradicionalnih vrednot. V tem obdobju, sploh pa v zadnjih letih je redno izražal zaničevanje dekadentne evropske družbe in kulture. Vendar pa je Vladimir… »

Ukrajinske sile napadle letališče v Rusiji. Na vzhodu potekajo srditi boji za mesto Časiv Jar.

RTV Slovenija 05.04.2024
Ukrajinska vojska je napadla vojaško letalsko oporišče v regiji Rostov in v skupni operaciji varnostne službe in vojske uničila šest ruskih vojaških letal. Rusija trdi, da je vstopila v predmestje Časiv Jara na vzhodu Ukrajine. Kijevski… »

Litij, jedrske raziskave in kultura: Rusija svoj paviljon na beneškem bienalu odstopila Boliviji

RTV Slovenija 04.04.2024
Rusija se je odločila, da na 60. beneškem bienalu svoj paviljon v Giardinih odstopi Boliviji. Odločitev sovpada s sporazumi med državama o kulturnem sodelovanju, pridobivanju litija in jedrskih raziskavah. Rusija na bienalu ni sodelovala od svoje… »

V Rusiji prijeli še tri ljudi, osumljene vpletenosti v napad na koncertno dvorano

RTV Slovenija 04.04.2024
Ruska Zvezna varnostna služba (FSB) je pridržala še tri ljudi, osumljene vpletenosti v napad na koncertno dvorano na obrobju Moskve prejšnji mesec. Gre za enega ruskega in dva tuja državljana. Vsi trije pridržani so po rodu iz Osrednje Azije… »

Finska se zavezuje dolgotrajni vojaški in finančni pomoči Ukrajini. Šest ubitih v Harkovu.

RTV Slovenija 04.04.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski in finski predsednik Alexander Stubb sta v Kijevu podpisala 10-letni varnostni sporazum. Zelenski opozarja, da namerava Rusija do junija mobilizirati 300.000 novih vojakov. Na družbenem omrežju X je Zelenski… »

Macron prepričan v rusko vmešavanje v olimpijske igre z dezinformacijami

Dnevnik 04.04.2024
Francoski predsednik Emmauel Macron je prepričan, da so z informacijskega vidika tarča Rusije tudi olimpijske igre, ki jih bo poleti gostil Pariz. Tako kot pred njim ministrica za mlade, šport in olimpijske igre Amelie Oudea-Castera je tudi on potrdil… »

Od prijateljskih druženj pri Ruski kapelici do izgona diplomata

RTV Slovenija 04.04.2024
Ali razkritja o ruskem vplivu na politiko in javnost v Evropi kažejo, da se ruska hibridna vojna stopnjuje ali da smo v novi hladni vojni? Gosta tokratne epizode podkasta Umetnost možnega nam razložita, da se ne dogaja nič novega. Zdaj le zaznavamo… »

Za številne volivce je predsednik Biden preveč na strani Izraela

Delo 04.04.2024
Ameriška politika do Bližnjega vzhoda nikoli ni bila preprosta. Iran je medtem sila iz ozadja, povezana z avtokratskimi državami, kot sta Rusija in Kitajska. V nadaljevanju preberite: Ameriški predsednik Joe Biden je »ogorčen in užaloščen«… »

SALVINI PREŽIVEL NEZAUPNICO: Očitali so mu, da ni prekinil vezi s Putinom

Regional 04.04.2024
Podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini je v sredo v parlamentu v Rimu preživel glasovanje o nezaupnici v zvezi s povezavami njegove desne stranke Liga z Rusijo. Predlog nezaupnice so vložile opozicijske stranke, ki Ligi, članici italijanske… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem