Rusija

Ukrajina: Rusija letos na Kijev izstrelila že pet nadzvočnih raket cirkon

RTV Slovenija 01.04.2024
Od začetka letošnjega leta je Rusija za napade na ukrajinsko prestolnico uporabila pet svojih novih pomorskih nadzvočnih raket cirkon, je sporočila kijevska mestna uprava. Kot je na družbenem omrežju Telegram zapisala mestna uprava Kijeva, je bila… »

Dr. Milan Zver o geopolitičnih spremembah in prihodnosti evropske obrambe v oddaji Signal

Spodnje Podravje 01.04.2024
V gostovanju na Nova24TV je evropski poslanec dr. Milan Zver izpostavil pomembne teme, povezane z zunanjepolitičnimi razmerami in aktualnimi geopolitičnimi izzivi. Dr. Zver je poudaril premik fokusa ZDA z Evrope na Azijo, kar po njegovem mnenju ustvarja… »

Vlasta Jeseničnik: Putina lahko nasledi samo enak človek. Ali še slabši

Delo 31.03.2024
Doživela je kaos po razpadu Sovjetske zveze, vzpon Vladimirja Putina, poročala je iz Ukrajine, ko je vzklilo seme sedanje, kakor ji pravi, velike vojne. V nadaljevanju preberite: Dopisnica RTV Slovenija iz Rusije in okolice je v dveh etapah že več kot… »

UKRAJINA V TEMI: Rusija je ponoči nadaljevala z napadi na energetsko infrastrukturo

Regional 31.03.2024
Rusija je ponoči nadaljevala z napadi na Ukrajino, kjer se je v soboto zaradi uničene energetske infrastrukture več regij soočalo z električnimi mrki. Zračna obramba je nad Ukrajino prestregla 18 ruskih izstrelkov, ukrajinski predsednik Volodimir… »

Türk o odnosu do Rusije in Izraela: Gre za dvojna merila, ki so popolnoma evidentna

RTV Slovenija 31.03.2024
"Ali bo pustila, da ta problem preprosto potone v izraelski politiki, ki je politika raznarodovanja, če hočete, tudi razčlovečenja Palestincev, in etničnega čiščenja ..." se je glede ukrepanja mednarodne skupnosti vprašal nekdanji predsednik… »

V Rusiji zaradi »ekstremizma« aretirali lastnika gejevskega bara

Delo 31.03.2024
Gre za primer zatiranja skupnosti LGBTQ, potem ko so ruske oblasti novembra lani mednarodno gibanje LGBT označile za ekstremistično. V Rusiji so zaradi obtožb o ekstremizmu pridržali lastnika priljubljenega gejevskega bara v mestu Orenburg, so danes… »

Novi napadi na ukrajinsko energetsko infrastrukturo. Putin podpisal odlok o vpoklicu v vojsko.

RTV Slovenija 31.03.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je podpisal odlok o rutinskem spomladanskem naboru, s katerim bo 150.000 državljanov vpoklicanih na obvezno služenje vojaškega roka. Rusija medtem nadaljuje napade na ukrajinsko energetsko infrastrukturo. Julija je… »

Ukrajina zaradi ruskih napadov v primežu električnih mrkov

Delo 31.03.2024
O težavah pri dobavi elektrike so sinoči poročali iz regij Dnipropetrovsk, Sumi in Poltava ter iz Harkova. Rusija je ponoči nadaljevala napade na Ukrajino, kjer se je v soboto zaradi uničene energetske infrastrukture več regij soočalo z… »

Katastrofa po veliki volilni zmagi

Delo 31.03.2024
Če kdo pozna Islamsko državo, je to seveda prav Moskva, saj izvrstno sodeluje z obveščevalnimi službami Sirije, Irana, Tadžikistana in tudi talibov. V nadaljevanju preberite: Bilanca tragedije v dvorani Crocus City Hall na robu Moskve je vse bolj… »

Stevanovićeva Resnica na evrovolitve z nekaj znanimi obrazi

RTV Slovenija 30.03.2024
Stranka Resnica Zorana Stevanovića se na evrovolitve podaja z nekaj znanimi obrazi. Na listi bodo poleg Stevanovića med drugim novinarka Polona Frelih, igralka Tanja Ribič, pisatelj Branko Gradišnik ter zdravnika Sabina Senčar in Stanko Pušenjak… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem