Rusija

Donald Tusk: Živimo v najbolj kritičnem obdobju od konca 2. svetovne vojne

RTV Slovenija 30.03.2024
Poljski predsednik vlade Donald Tusk opozarja, da je Evropa v "predvojnem času" in da je pred njo "dolga pot", preden bo pripravljena na grožnje, ki jih predstavlja Rusija. Predlaga, da Evropa postane vojaško bolj samozadostna. "Vojna ni več pojem… »

V primeru Jalte 2 Evrope ne bo za mizo, ampak na jedilniku ZDA, Rusije in Kitajske

Necenzurirano 30.03.2024
Vojko Volk je kar 27 let preživel v diplomaciji in predstavljal Slovenijo v tujini. Prepričan je, da ima naša država velik ugled v svetu, prav tako tudi v EU, kjer so v času energetske krize dobrodošle izkušnje premierja Roberta Goloba. Opozarja na… »

Takšni in drugačni junaki našega časa

Delo 29.03.2024
Manifestativna upornost ima danes še največ odmeva na družbenih omrežjih, kjer si deli popularnost z domiselnimi oblikami različnih prigrizkov. V nadaljevanju preberite: Danes junaki niso več moderni. Vsaj ne takšni, ki si upajo biti oporečniki… »

FSB naj bi preprečil teroristični napad na jugu Rusije

RTV Slovenija 29.03.2024
Ruska obveščevalna služba (FSB) je sporočila, da so njeni pripadniki prijeli tri državljane ene od držav srednje Azije, ki so načrtovali teroristični napad na jugu Rusije, poročajo ruske tiskovne agencije. Po navedbah FSB-ja je trojica nameravala… »

Moskva trdi, da je na jugu Rusije preprečila teroristični napad

Delo 29.03.2024
Po navedbah FSB je trojica nameravala sprožiti eksplozivno napravo na javnem kraju v regiji Stavropol. Ruska obveščevalna služba (FSB) je danes sporočila, da so njeni pripadniki prijeli tri državljane ene od držav Srednje Azije, ki so načrtovali… »

Primer Navalni: novinarka v priporu zaradi obtožb o upravljanju spletnih omrežij

Dnevnik 29.03.2024
Za rusko novinarko Antonino Kravcovo, ki je redno poročala s sojenj pokojnemu ruskemu opozicijskemu politiku Alekseju Navalnemu, so ruske oblasti odredile dvomesečni pripor. Ruske oblasti Kravcovi očitajo, da je upravljala s spletnimi omrežji… »

Kusturica bo naslednji film posnel v Rusiji

Dnevnik 29.03.2024
Filmski režiser Emir Kusturica načrtuje, da bo svoj naslednji film snemal v ruskem Sočiju. V načrtu ima tudi že prihodnje filme, ki bi jih naj prav tako snemal v Rusiji, Kazanu, Sankt Peterburgu in Sibiriji. Srbski filmski režiser, scenarist in… »

Kraljico sovjetskega popa razglasili za tujo agentko

Necenzurirano 29.03.2024
Priljubljena ruska popevkarica Ala Pugačova bi se lahko kmalu znašla na črnem seznamu ruskega ministrstva za pravosodje. 74-letna Pugačova je bila ena redkih sovjetskih pevk, ki je v živo pela tudi na Zahodu, med drugim je nastopila na festivalu… »

Največji napad na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v vojni. Spomladanski nabor v Rusiji.

RTV Slovenija 29.03.2024
Rusija je izvedla največji raketni napad z letalniki na ukrajinsko infrastrukturo v vojni, pri čemer je zadela največji jez v državi in povzročila izpad električne energije v več pokrajinah. Ukrajinske letalske sile so sporočile, da je Rusija… »

Vloga Nata v svetovnem redu je močno odvisna od interesa ZDA

RTV Slovenija 29.03.2024
Če je Nato neizpodbitno del ureditve sveta po drugi svetovni vojni, je očitno tudi, da se svetovni red spreminja, z njim pa tudi vloga zavezništva. Te spremembe so v glavnem posledica načina, kako svoj interes in odnos do Nata razumejo ZDA. 21… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem