Severna Koreja

Južna Koreja s pomočjo ameriškega podjetja SpaceX izstrelila svoj prvi vohunski satelit

Dnevnik 01.12.2023
Raketa zasebnega vesoljskega podjetja SpaceX je danes iz izstrelišča v ameriškem vojaškem oporišču Vandenberg v Kaliforniji v vesolje ponesla prvi vojaški vohunski satelit Južne Koreje. Svoj vohunski satelit je prejšnji teden v vesolje poslala… »

KOLUMNA Andrej Vastl: Pakt kot navidezna unija Rusije in srednje Azije

Gorenjski utrip 01.12.2023
Povezovanje Rusije ter njen vpliv na globalno ravnotežje V zadnjem obdobju opažamo vse večje sodelovanje med Rusijo in državami Srednje Azije, kar ima potencial za oblikovanje nove geopolitične dinamike. Poglobljena analiza trenutnih dogajanj… »

Listič v skrinjico odvrgel tudi Kim Džong Un, našlo se je nekaj glasov nasprotovanja

Necenzurirano 28.11.2023
V Severni Koreji so v nedeljo potekale lokalne volitve. Kot kaže, so zabeležili tudi nekaj glasov nasprotovanja. Na tokratnih severnokorejskih lokalnalnih volitvah, ki potekajo vsake štiri leta in na katerih volijo predstavnike na več ravneh lokalnih… »

Veleposlanik Severne Koreje kljub prepovedi zagovarjal izstrelitev satelita

SiolNET 28.11.2023
Varnostni svet ZN v ponedeljek ni obsodil nedavne severnokorejske izstrelitve satelita v vesolje, čeprav resolucije VS ZN Pjongjangu to prepovedujejo. Kitajska namreč ob sodelovanju Rusije že od decembra 2017 nasprotuje kakršnimkoli ukrepom proti… »

Kako se po rusko reče v tretje gre rado?

Delo 23.11.2023
Čeprav je vojaški satelit v orbiti na nizki tehnološki ravni, se je opazno zvišala raven varnostnega ravnovesja. V nadaljevanju preberite: Vse kaže, da se je Kim Džong Unu septembra izplačalo odpotovati v Rusijo. V torek ob 22.42 (po lokalnem… »

Pjongjang Seulu vrača žogico in krepi nadzor na meji. Južna Koreja: Pri satelitu je pomagala Rusija.

RTV Slovenija 23.11.2023
Potem ko je Južna Koreja zaradi izstrelitve vohunskega satelita protestno prekinila del vojaškega sporazuma med Korejama, je tudi Pjongjang ob meji s sosedo okrepil vojaške sile. Južnokorejski poslanci: Severni Koreji je pri satelitu pomagala Rusija… »

Seul bo po izstrelitvi severnokorejskega vohunskega satelita znova okrepil nadzor na meji

RTV Slovenija 22.11.2023
Južna Koreja je, potem ko je Severna Koreja kljub opozorilom Washingtona in zaveznic v torek izstrelila vohunski satelit, zamrznila del vojaškega sporazuma, ki ga je leta 2018 podpisala s Pjongjangom, in bo okrepila vojaški nadzor ob meji… »

Severna Koreja izstrelila nov satelit, Japonska in ZDA na nogah #video

SiolNET 21.11.2023
Severna Koreja je izstrelila raketo, s katero želi v vesolje ponesti vojaški izvidniški satelit, je danes sporočil Seul. Izstrelitev je potrdila tudi Japonska, ki trdi, da gre verjetno za balistično raketo. Tokio je prebivalce Okinave pozval, naj se… »

Južna Koreja nadaljuje nekatere oglede demilitariziranega območja

RTV Slovenija 21.11.2023
Ker je pred štirimi meseci ameriški vojak brez dovoljenja med turističnim ogledom demilitariziranega območja med Južno in Severno Korejo vstopil v to državo, so te prekinili. Zdaj so spet na voljo, a ne za širšo javnost, temveč le za izbrane… »

Volvo in Severna Koreja: 50 let neplačan račun, dolg že 280 milijonov evrov

SiolNET 10.11.2023
Volvo je pred več desetletij Severnim Korejcem prodal tisoč volvov, ki pa jih ti niso nikoli plačali. Ta "nakup" še vedno velja za največjo krajo avtomobilov v zgodovini. Zaradi obresti neplačanega posla je vrednost dolga narasla že na skoraj 280… »

Novice dneva »

Začenjajo se obnovitvena dela, pričakujte zastoje

Zurnal24 pred 29 minutamiše 1 povezana

S cisterno zapeljal s ceste, voznik ukleščen v vozilu

Zurnal24 pred 29 minutamiše 1 povezana

Neustavljivi Messi zrušil dva rekorda naenkrat

Zurnal24 pred 29 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem