Severna Koreja

V ruski regiji Belgorod po ukrajinskih napadih podaljšali počitnice

SiolNET 04.01.2024
V ruski regiji Belgorod, ki meji na Ukrajino, bodo po ukrajinskih napadih v nekaterih šolah podaljšali počitnice, so danes sporočile tamkajšnje oblasti. Univerzam so priporočile, naj predavanja potekajo na daljavo, poročajo tuje tiskovne agencije… »

Potniško letalo trčilo z drugim letalom: pet mrtvih, evakuirali 379 ljudi #video

SiolNET 02.01.2024
Potniško letalo prevoznika Japan Airlines je pri pristanku v Tokiu trčilo v letalo japonske obalne straže. V nesreči je umrlo pet članov posadke letala obalne straže. Na letališču Haneda v japonskem glavnem mestu Tokio je danes po trčenju z… »

Na tem srhljivem otoku se najdlje čaka novo leto

Zurnal24 31.12.2023
Šele takrat celotna zemeljska obla preide v novo koledarsko obdobje. Konec leta 2023 so najprej, ko smo bili v Srednji Evropi še sredi zadnjega decembrskega dneva, dočakali na Japonskem ter v Severni in Južni Koreji. Ko na našem delu zemeljske oble… »

Kim pozval k pospešitvi priprav Severne Koreje na vojno

SiolNET 28.12.2023
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je pozval k pospešitvi priprav Severne Koreje na vojno, vključno s programom jedrske oborožitve. K temu je pozval zaradi resnih političnih in vojaških razmer na Korejskem polotoku, ki so jih po njegovih besedah… »

Največji avtomobilski tat je … država

Zurnal24 24.12.2023
Tokrat ne bomo pisali, kako država tudi kupce avtomobilov ropa preko davkov, ampak gre za konkretno državo. Morda se sliši neverjetno, ampak med največje avtomobilske tatove v zgodovini se uvršča Severna Koreja. Na prehodu iz šestdesetih v… »

Testiranje rakete kot svarilo za ZDA

Mladina 19.12.2023
Testiranje rakete naj bi pokazalo sposobnosti jedrskih strateških sil Severne Koreje. Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je najnovejše testiranje medcelinske rakete označil za jasno svarilo ZDA in njenim zaveznikom. Testiranje rakete v ponedeljek naj… »

Severna Koreja izstrelila dve balistični raketi

Mladina 18.12.2023
Obe raketi sta padli v Japonsko morje. Severna Koreja je v nedeljo izstrelila balistično raketo kratkega dosega, davi pa še raketo dolgega dosega, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na navedbe južnokorejske vojske in japonske… »

Severna Koreja izstrelila dve balistični raketi

SiolNET 18.12.2023
Severna Koreja je v nedeljo izstrelila balistično raketo kratkega dosega, davi pa še raketo dolgega dosega, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na navedbe južnokorejske vojske in japonske vlade. Obe raketi sta padli v Japonsko… »

Ministrica za kulturo: Depardieujevo obnašanje sramoti Francijo

SiolNET 15.12.2023
Vedenje francoskega filmskega superzvezdnika Gerarda Depardieuja, ki je obtožen posilstva, zdaj pa se sooča z novimi kritikami po seksističnih komentarjih v televizijskem dokumentarcu, sramoti Francijo, je danes po poročanju francoske tiskovne… »

Največja tatvina avtomobilov v zgodovini

Necenzurirano 10.12.2023
Severnokorejci so pred dobrimi petdesetimi leti naročili 1000 avtomobilov iz Švedske, ki pa jih vse do danes še niso plačali - Švedi jim še vedno dvakrat na letno pošljejo opomin, dolg pa se vseskozi veča. Verjeli ali ne, največjo tatvino… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem