Severna Makedonija

EPK 2028 bo Skopje, za katero "se zdi, da je bilo skozi stoletja ustvarjeno za ta izziv"

RTV Slovenija 22.09.2023
Skopje je bilo na dogodku v Hiši evropske zgodovine v Bruslju imenovano za Evropsko prestolnico kulture 2028. V ožji izbor se je ob prestolnici Severne Makedonije uvrstilo še črnogorsko primorsko mesto Budva. Razglasitve sta se med drugim udeležili… »

V papriki iz Severne Makedonije odkrili izjemno strupen pesticid

Necenzurirano 20.09.2023
Po srbrskih breskvah in poljskih slivah še strupene severnomakedonske paprike. Na Hrvaškem so v papriki, uvoženi iz Severne Makedonije, odkrili zelo strupen pesticid formetanat, opozorilo sistema hitrega obveščanja za živila in krmo (RASFF) povzema… »

Delovna nesreča v Izoli: Med prečrpavanjem betona huje poškodovana dva delavca

Necenzurirano 13.09.2023
Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, sta bila v delovni nesreči v Izoli poškodovana dva delavca. Na koncu izolske obvoznice je včeraj prišlo do delovne nesreče. Malo po 11. uri sta se namreč poškodovala dva delavca, sicer državljana… »

DELOVNA NESREČA NA IZOLSKI OBVOZNICI: Hudo poškodovana delavca prepeljana v UKC Ljubljana

Regional 13.09.2023
Včeraj nekaj minut po 11.00 je prišlo do delovne nesreče na koncu izolske obvoznice, so sporočili iz PU Koper. Do nesreče je prišlo med prečrpavanjem betona. Med prečrpavanjem betona se je zlomil krak železne roke in padel na delavca. 29-letnik… »

Trojica prinaša bogastvo

Dnevnik 13.09.2023
Z današnjimi štirimi tekmami (še štiri bodo jutri) se začenja nova sezona v rokometni ligi prvakov. Naslov prvaka iz minule brani nemški Magdeburg, ki je na svetovnih stavnicah tudi največji favorit za ponovno osvojitev lovorike. Med 16 ekipami, ki… »

Vinska vizija Odprtega Balkana – edinstvena priložnost za razvoj vašega vinskega posla

SiolNET 11.09.2023
Drugi mednarodni vinski sejem Vinska vizija Odprtega Balkana se bo odvijal od 16. do 19. novembra 2023 v okviru beograjskega sejma pod pokroviteljstvom vlad Republike Srbije, Severne Makedonije in Albanije. Beograd bo v središču evropske in svetovne… »

Grčija in Severna Makedonija skupaj v ohranitev bizantinskih fresk iz 12. stoletja

RTV Slovenija 09.09.2023
V cerkvi sv. Jurija v Kurbinovem so naslikane freske, ki predstavljajo redek primer bizantinske umetnosti na Balkanu. Vladi Severne Makedonije in Grčije sta sprejeli dogovor, da bosta skupaj poskrbeli za njihovo zaščito. Cerkev sv. Jurija je bila v 12… »

Anglija, Italija in Švica le s točko

Delo 09.09.2023
Nogometaši Anglije so v kvalifikacijah za EP proti Ukrajini igrali neodločeno z 1:1 in s tem prvič v petih tekmah niso zmagali. Italiji remi proti Makedoncem. Nogometaši Anglije so v današnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Ukrajini v… »

Ukrajinci do velike točke proti Angliji, Makedonci nerešljiva uganka za Italijane

RTV Slovenija 09.09.2023
Nogometaši Ukrajine so v Vroclavu osvojili veliko točko proti Angliji v skupini C (1:1). Angleži prvič v petih tekmah niso zmagali v kvalifikacijah za Euro 2024. Na drugi tekmi te skupine so Italijani odnesli le točko iz Skopja (1:1). Angleška… »

Krimovke navdušile na Poljskem in zmagale za +18

SiolNET 09.09.2023
Rokometašice Krima Mercatorja so v prvem krogu evropske lige prvakinj v gosteh premagale poljsko ekipo Zaglebie Lubin s 36:18 (19:6). Ljubljanska ekipa bo v naslednjem krogu 17. septembra gostila danski Esbjerg. Lovoriko branijo trikratne zaporedne… »

Novice dneva »

Tragedija pri Ptuju, otrok je umrl

Zurnal24 pred 7 uramiše 5 povezanih

Slovenke v Tacnu zlate v ekipni vožnji

RTV Slovenija pred 38 minutamiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem