Sirija

O vzrokih, posledicah in dvojnih merilih

Dnevnik 06.02.2024
ZDA in Združeno kraljestvo napadajo Jemen; znova se je to zgodilo v soboto, bombardirali so najmanj 30 tarč Hutijcev, ki v podporo Palestincem v Gazi ovirajo ladijski promet v Rdečem morju, skorajda sočasni tarči pa sta še Sirija in Irak, kjer se… »

Ameriški in britanski vojaški obračuni na Bližnjem vzhodu

Delo 05.02.2024
Antony Blinken gre že na peto turnejo po Bližnjem in Srednjem vzhodu. Se pripravlja teren za obsežno mirovno pobudo? V nadaljevanju preberite: ZDA in Velika Britanija so iz maščevanja za uboj treh ameriških vojakov v oporišču v Jordaniji konec… »

ZDA: Ni še konec, v načrtu so dodatni napadi na proiranske cilje

SiolNET 04.02.2024
ZDA bodo nadaljevale povračilne ukrepe proti proiranskim skupinam v Iraku in Siriji, je danes napovedal ameriški svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan. Ni pa hotel govoriti o tem, ali načrtujejo tudi napade na cilje v Iranu, poroča francoska… »

Sullivan: Če bodo ameriške sile napadene in bodo Američani ubiti, se bomo odločno odzvali

RTV Slovenija 04.02.2024
ZDA bodo nadaljevale povračilne ukrepe proti proiranskim skupinam v Iraku in Siriji. "To je začetek, ne konec našega odziva. Korakov bo še več, nekateri vidni, nekateri morda nevidni," je napovedal ameriški svetovalec za nacionalno varnost Jake… »

Bližnji vzhod: Lunta vojne nevarno tli

Dnevnik 04.02.2024
Po petkovih ameriških napadih na šiitske milice in iransko revolucionarno gardo je vse odvisno od teh sovražnikov ZDA. Biden noče vojne z Iranom, a ne sme dovoliti nekaznovanega napadanja ameriških oporišč na Bližnjem vzhodu. Bombniki B-1, ki so… »

ZDA bodo nadaljevale napade na proiranske cilje

Dnevnik 04.02.2024
ZDA bodo nadaljevale povračilne ukrepe proti proiranskim skupinam v Iraku in Siriji, je danes napovedal ameriški svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan. Ni pa hotel govoriti o tem, ali načrtujejo tudi napade na cilje v Iranu. »Ni še konec… »

Leto dni po potresu v Turčiji še vedno vidne hude posledice

SiolNET 04.02.2024
V torek bo minilo leto dni od katastrofalnega potresa, ki je stresel jug Turčije in sosednjo Sirijo ter zahteval skoraj 60.000 življenj. Številni še vedno živijo v začasnih bivališčih ter so odvisni od državne in mednarodne pomoči. Vlada v… »

Borrell po ameriških napadih v Siriji in Iraku poziva k zadržanosti

Delo 03.02.2024
Zunanjepolitični predstavnik EU je poudaril, da je bil odziv ZDA pričakovan, pri čemer pa vsak napad prispeva k zaostritvi položaja. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je po napadih ZDA na cilje v Siriji in Iraku vse strani pozval k… »

Rusija po povračilnih napadih ZDA zahteva izredno sejo Varnostnega sveta ZN

SiolNET 03.02.2024
Rusija je danes obsodila petkove ameriške raketne napade na proiranske cilje v Siriji in Iraku kot znak agresivne zunanje politike Washingtona ter pozvala k sklicu izredne seje Varnostnega sveta ZN, poročajo tuje tiskovne agencije. "Pravkar smo… »

Rusija zahteva izredno sejo Varnostnega sveta ZN

Zurnal24 03.02.2024
Rusija je danes obsodila petkove ameriške raketne napade na proiranske cilje v Siriji in Iraku kot znak agresivne zunanje politike Washingtona ter pozvala k sklicu izredne seje Varnostnega sveta ZN, poročajo tuje tiskovne agencije. "Pravkar smo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem