Sirija

Rusija po povračilnih napadih ZDA zahteva izredno sejo Varnostnega sveta ZN

Dnevnik 03.02.2024
Rusija je danes obsodila petkove ameriške raketne napade na proiranske cilje v Siriji in Iraku kot znak agresivne zunanje politike Washingtona ter pozvala k sklicu izredne seje Varnostnega sveta ZN. »Pravkar smo zahtevali sklic nujne seje Varnostnega… »

"To je pustolovska akcija in še ena strateška napaka ameriške vlade!"

Zurnal24 03.02.2024
V petkovih napadih ameriških sil na cilje na vzhodu Sirije in v bližini meje z Irakom je bil ubitih več civilistov in vojakov, je danes sporočila sirska vojska. Oblasti v Damasku so ob tem opozorile, da se ameriška okupacija sirskega ozemlja ne more… »

Ameriške bombe na bližnjevzhodne sovražnike

Delo 03.02.2024
Vojaška letala so bombardirala 85 ciljev v Iraku in Siriji, povezanih z Iransko revolucionarno gardo. Kamlu po žalnih slovesnosti za ameriška vojaka in vojakinjo, ki so bili ubiti med napadom proiranskega brezpilotnega letala na ameriško vojaško… »

ZDA v Siriji in Iraku napadle cilje, povezane z iranskimi silami. Rusija zahteva sklic seje VS OZN.

RTV Slovenija 02.02.2024
ZDA so izvedle povračilne zračne napade v Iraku in Siriji, usmerjene proti infrastrukturi, povezani z iransko revolucionarno gardo in milicami. V napadih na položaje hutijevcev v Jemnu pa so ZDA sestrelile osem brezpilotnih letal. Po nedavnem napadu na… »

ZDA bodo odgovorile z napadi na iranske cilje v Iraku in Siriji, a ne v Iranu

RTV Slovenija 01.02.2024
ZDA so po napadu na ameriško oporišče v Jordaniji, kjer so umrli trije vojaki, odobrile napade na cilje v Iraku in Siriji, med njimi tudi na "iransko osebje in objekte". Napoved napadov je sledila večdnevnemu ugibanju, kako se bodo ZDA odzvale za… »

ZDA izbrale tarče za povračilni napad, Iran umika vojake #vŽivo

SiolNET 01.02.2024
Uradniki vlade ameriškega predsednika Joeja Bidna naj bi že potrdili tarče odgovora na nedaven napad na ameriško oporišče v Jordaniji, v katerem so umrli trije vojaki. Na seznamu naj bi bili tudi iranski objekti v Iraku in Siriji, poroča televizija… »

Japonci v četrtfinalu z Iranci, ki so po 11-m izločili Sirce

RTV Slovenija 31.01.2024
Na zadnji tekmi osmine finala azijskega prvenstva so vsi goli padli iz 11-m. Tako v rednem delu kot pri "loteriji". Osmoljenec tekme je bil iranski zvezdnik Mehdi Taremi, ki je najprej zadel, ob koncu bil izključen, a Iran je napredoval po 11-m s 5:3… »

Zaostrovanje razmer v Izraelu, krepitev fronte na severu države

SiolNET 29.01.2024
Libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah je danes okrepilo napade na položaje izraelske vojske blizu meje z Libanonom. Izrael je v odgovor silovito obstreljeval naselja na jugu Libanona, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočili libanonski… »

Biden išče odločen odziv na ubite vojake

Dnevnik 29.01.2024
Ameriška administracija tehta, kako odgovoriti na napad proiranske milice v Jordaniji, v katerem so bili ubiti trije ameriški vojaki. Medtem ko republikanski jastrebi zahtevajo napad na Iran, so demokrati bolj previdni. Bližnji vzhod še enkrat posega… »

Kongresniki v ZDA pozvali k napadom na Iran

SiolNET 29.01.2024
Potem ko so bili v napadu z brezpilotnim letalnikom v Jordaniji v nedeljo ubiti trije ameriški vojaki, so številni člani ameriškega kongresa predsednika Joeja Bidna javno pozvali h krepitvi napadov na oborožene skupine na Bližnjem vzhodu, ki so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem