Slovenija

Nanine karikature : Cristiano Ronaldo

Domžalec pred eno uro
Zadnji petek v tem mesecu bo krasila nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature katere ustvarja domžalska umetnica Nana Guberinič. Nazadnje ste lahko videli portret svetovno znane pevke Billie Eilish, danes pa boste spoznali enega največjih… »

Ali smo danes varnejši, kot smo bili ob vstopu v Nato leta 2004?

Delo pred eno uro
Po 20 letih v Severnoatlantskem zavezništvu se zdi, da bi Slovenija morala biti bolj verodostojna, da bi lahko bila zgledna zaveznica. V nadaljevanju preberite: Ob praznovanju 20-letnice članstva Slovenije v zvezi Nato se ni mogoče izogniti vprašanju… »

Marčni podatek: Inflacija v Sloveniji se ne znižuje, nasprotno

Finance.si pred eno uro
Če gledamo nacionalno specifično košarico, se je inflacija v Sloveniji marca celo povišala - s februarskih 3,4 odstotka na marčnih 3,6 odstotka. Tudi če gledamo vseevropsko primerljivo košarico dobrin, slovenska inflacija ne popušča. Dodajamo… »

Ob 40-letnici gibanja skupnosti LGBTQIA+ v Sloveniji v Galeriji Škuc zaživeli skupnostni prostori

RTV Slovenija pred eno uro
Prisotnost skupnosti je naslov razstave, ki so jo v Galeriji Škuc pripravili ob 40-letnici gibanja skupnosti LGBTQIA+ v Sloveniji. V sklopu celoletnega zaznamovanja zgodovinske prelomnice se bo odvil niz dogodkov in tudi več razstav še v drugih… »

Mala občina za boj proti vladi najela Francija Matoza

Zurnal24 pred dvema urama
Na Štajerskem se duhovi okoli vzpostavitve azilnega doma še zdaleč niso pomirili. Občina Središče ob Dravi bo danes v skladu z napovedmi sprožila upravni spor glede sklepa vlade o vzpostavitvi azilnega doma, je za STA povedal Toni Jelovica. Za… »

Letna inflacija marca 3,6-odstotna. Slovenija lani znižala primanjkljaj in dolg.

RTV Slovenija pred dvema urama
Marca se je letna inflacija malenkost okrepila. Življenjske potrebščine so se v enem letu v povprečju podražile za 3,6 odstotka, v primerjavi s februarjem pa za 0,2 odstotka. Podražitev je posledica sezonske menjave oblačil in obutve. Zaradi… »

V Planici doživel infarkt, tako ga je počastil Peter Prevc

Zurnal24 pred dvema urama
Končno se jima je uresničila dolgoletna želja. Pretekli vikend je naš najbolj uspešen orel Peter Prevc zaključil kariero vrhunskega smučarskega skakalca in to v Planici, ki je bila za mnoge Slovence kar praznik in ne le finale svetovnega pokala… »

ŠE ENA IZJEMNA POTEZA PETRA PREVCA: Z zadnjo zmago bo pomagal otrokom

Regional pred dvema urama
Danes se je na Valu 202 začela deseta dobrodelna dražba za otroke iz socialno ogroženih družin v okviru projekta Botrstvo. Nedavno upokojeni skakalni as Peter Prevc je za dražbo namenil podpisano čelado, s katero je v Planici še zadnjič dosegel… »

Novak: Bili smo prave živali, Pogačar tako dober še ni bil

Zurnal24 pred tremi urami
Med tistimi, ki imajo v letošnji sezoni v načrtu nastop na dirki po Sloveniji, je tudi Domen Novak, sicer član ekipe UAE Emirates. V krajšem pogovoru s predstavniki medijev je izpostavil, da se v letošnji sezoni zelo dobro počuti. Posebej ga veseli… »

Karolina ima edina v Sloveniji to redko bolezen

Zurnal24 pred tremi urami
Karolina se tako kot njeni sovrstniki z barvanjem pirhov veseli prihajajočih praznikov. A ima otroško veselje za njene starše grenak priokus. V organizaciji društva Viljem Julijan poteka dobrodelna praznična akcija Pisanka za Karolino, s katero… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem