Turska

Bo evropskemu nogometu uspelo, kar ni evropski politiki?

Delo 31.07.2023
Zdi se, da bi lahko Uefa prehitela EU tudi na področju zbliževanja s Turčijo, kar bi bilo na neki način zgodovinsko. V nadaljevanju preberite: Zdi se, da bi lahko Uefa prehitela EU tudi na področju zbliževanja s Turčijo, kar bi bilo na neki način… »

Neskončna tragedija prebivalcev severozahodne Sirije

Delo 12.07.2023
Več kot štiri milijone ljudi bo ostalo brez pomoči, od katere je odvisno njihovo preživetje. V nadaljevanju preberite: Rusija je v torek z vetom v varnostnem svetu Združenih narodov blokirala dostavo humanitarne pomoči na severozahod Sirije, na… »

"Madžarska ratifikacija švedskega vstopa v Nato samo še tehnično vprašanje"

SiolNET 11.07.2023
Madžarska ratifikacija švedskega vstopa v Nato je zdaj povsem tehnično vprašanje, je po ponedeljkovem umiku turške blokade Švedske na poti v zavezništvo danes dejal madžarski zunanji minister Peter Szijjarto. Madžarska je poleg Turčije edina… »

Stoltenberg: Erdogan zagotovil ratifikacijo švedskega vstopa v Nato

SiolNET 10.07.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je na današnjem srečanju s švedskim premierjem Ulfom Kristerssonom in generalnim sekretarjem Nata Jensom Stoltenbergom zagotovil, da bo protokol o švedskem pristopu k Natu posredoval turškemu parlamentu in… »

Recept: turška krompirjeva solata

SiolNET 10.07.2023
Okusna in osvežujoča jed, ki se bo prilegla na poletnih piknikih. Sestavine: 5 velikih krompirjev 1 zelena paprika 4 mlade čebule šopek svežega peteršilja šopek sveže mete 3 žlice olivnega olja 1 žlica limoninega soka sol in poper Postopek… »

NEPRIČAKOVANA RESNICA: Moški s prekomerno težo so boljši ljubimci

Regional 08.07.2023
Pivski trebuhi morda niso najprivlačnejši, vendar turška študija iz leta 2017 razkriva, da so moški s prekomerno težo dejansko boljši ljubimci v primerjavi s suhljatimi in fit moškimi. V tej študiji so raziskovalci preučili indeks telesne mase… »

Zadnji metri Švedske na poti v Nato

Dnevnik 07.07.2023
Pred vrhom Nata v Vilni prihodnji teden se stopnjuje diplomatska aktivnost, da bi na vrhu zavezništva dokončno padle še zadnje ovire za vstop Švedske v severnoatlantsko zavezništvo. Možnosti za umik turške blokade naj bi obstajale. Prihodnji… »

Mlade Slovenke v velikem slogu do boja za odličje

SiolNET 06.07.2023
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca do 18 let se je suvereno zavihtela v polfinale evropskega prvenstva, ki ga gosti turška Konya. Slovenke so v četrtfinalu s 76:60 brez težav odpravile Madžarsko, potem ko so visoko vodile praktično celotno… »

Turčija od Danske zahteva vračilo glave kipa

Mladina 05.07.2023
Kip rimskega cesarja Septimija Severa je bil nedavno vrnjen Turčiji, a brez glave. Turške oblasti menijo, da je glava v danski prestolnici, kjer je razstavljena že več kot 50 let, in zahtevajo njeno vrnitev. Kip rimskega cesarja Septimija Severa je… »

Nebotičniki, klasične osmanske hiše in fant s kozo

Delo 05.07.2023
Letos mineva sto let, odkar je Mustafa Kemal Atatürk iz Istanbula sem preselil prestolnico nove turške republike. V nadaljevanju preberite tudi: To je to. Civilizacije je konec. Sprehajam se med obrisi mogočnih zgradb. Tu in tam se pase krava, mimo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem