Turska

Nasilje na lokalnih volitvah v Turčiji, v Istanbulu in Ankari kaže na zmago županov iz vrst opozicije

Dnevnik 31.03.2024
Spor v zvezi z današnjimi lokalnimi volitvami je v mestu Diyarbakir na večinsko kurdskem jugovzhodu Turčije prerasel v obračun, med katerim je bila ubita ena oseba, še enajst je ranjenih. Podoben incident so zabeležili v provinci Siirt, kjer je prav… »

V Carigradu in Ankari kaže na zmago županov iz opozicijskih vrst

RTV Slovenija 31.03.2024
Po prvih delnih izidih lokalnih volitev sta v Carigradu in Ankari v vodstvu opozicijska kandidata. Kot kaže, bosta zdajšnja župana Republikanske ljudske stranke, Ekrem Imamoglu v Carigradu in Mansur Javas v Ankari, ohranila svoj položaj. Po 20… »

V eksploziji avtomobila v Siriji najmanj 7 mrtvih

Necenzurirano 31.03.2024
Po prekinitvi posta v muslimanskemu mesecu ramazanu, ko se ljudje odpravijo po nočnih nakupih in je na ulicah največja gneča, je eksplodiral avto na tržnici v mestu Azaz in ubil 7 ljudi, več kot 30 pa je bilo ranjenih. Sirsko mesto Azaz, v provinci… »

#foto #video V Siriji eksplodirala bomba, umrlo je najmanj sedem oseb

Dnevnik 31.03.2024
V eksploziji avtomobil bombe na osrednji tržnici v sirskem mestu Azazu je umrlo najmanj sedem oseb, več ljudi pa je ranjenih. Med mrtvimi sta dva otroka. Odgovornosti za napad še ni prevzela nobena skupina. Eksplozija je odjeknila na osrednji tržnici… »

Rusija vse težje do denarja od naftnih poslov

Delo 28.03.2024
Tudi turške, arabske in kitajske banke ustavljajo nakazila v strahu pred sankcijami ZDA. V nadaljevanju preberite: Cena surove nafte vrste brent se je v drugi polovici marca zvišala in utrdila na meji okoli 85 dolarjev za sod. Kljub višji ceni pa… »

Pretepi, vžigalniki, napad na avtobus in ugrabljen sodnik

Delo 20.03.2024
Gostovanje Fenerbahčeja pri Trabzonsporju se je znova končalo z incidentom, kot že mnogokrat v zadnjih letih. Gostje iz Istanbula grozijo z odhodom iz lige. Turška nogometna liga se je znova znašla v središču pozornosti zaradi navijaških izgredov… »

Fenerbahce razmišlja o izstopu iz turške lige

RTV Slovenija 18.03.2024
Navijači Trabzonsporja so po dramatičnem domačem porazu z 2:3 proti velikanu Fenerbahceju vdrli na igrišče in se spopadli z varnostniki in gostujočimi igralci. Nov grd incident v sezoni, polni škandalov in nasilja, ki mečejo slabo luč na turško… »

Šokantni prizori: navijači napadali igralce, ti so se branili

Zurnal24 18.03.2024
Šokantni prizori iz Turčije, kjer so navijači domačega moštva vdrli na igrišče in napadli igralce Fenerbahčeja. Navijači turškega Trabzonsporja so po porazu v 20. krogu turške Süper Lig vdrli na zelenico domačega stadiona Venue Papara Park in… »

Prebili drugo cev predora Karavanke

Delo 05.03.2024
Izkop je zaradi zahtevnih geoloških razmer trajal nekaj mesecev dlje od prvotnih načrtov. Delavci turške družbe Cengiz so po treh letih in pol dela danes prebili drugo cev avtocestnega predora Karavanke, je poročala Televizija Slovenija. Izkop je… »

MORS: 13 milijonov za posodobitev Triglava podjetjem iz Turčije, Hrvaške in Ljubljane

Dnevnik 20.02.2024
Za nadgradnjo ladijskih sistemov je ministrstvo izbralo turško ladjedelnico Desan, za preoborožitev hrvaško Iskra brodogradilište, za dopolnitev sistema poveljevanja pa družbo Panna plus. Turška družba Desan bo na večnamenski ladji Triglav… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem