Ukrajina

Trump: "Če bi jaz ostal predsednik, Rusija ne bi napadla Ukrajine"

Zurnal24 pred 25 dnevi
Intervju milijarderja Elona Muska z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom se je začel s tehničnimi težavami. Na platformi X, ki je v lasti Elona Muska, se je odvil pogovor med Muskom in Donaldom Trumpom. Zaradi tehničnih težav se… »

Putin / »Zdaj je jasno, zakaj je Ukrajina zavrnila naše predloge za vrnitev k načrtu za mirno rešitev«

Mladina pred 26 dnevi
Ruski predsednik je prepričan, da si želi Ukrajina si z vdorom na rusko ozemlje izboljšati svoj pogajalski položaj. Ukrajina si z vdorom na rusko ozemlje želi izboljšati svoj pogajalski položaj, je ocenil ruski predsednik Vladimir Putin in… »

Ukrajinska vojska trdi, da nadzira 1000 kvadratnih kilometrov ruskega ozemlja

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da skuša Ukrajina z vdorom svojih enot na jug države spodkopati rusko stabilnost, vendar ji to ne bo uspelo. Vrhovni poveljnik ukrajinske vojske pa trdi, da nadzirajo 1000 kvadratnih kilometrov ruskega ozemlja… »

Slišalo se je več eksplozij, nato se je iz nuklearke začel valiti dim

Zurnal24 pred 26 dnevi
Požar, ki je v nedeljo izbruhnil v hladilnem stolpu jedrske elektrarne v Zaporožju, je pogašen, so sporočile tamkajšnje ruske okupacijske oblasti. Po navedbah Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), ki ima na lokaciji osebje, ni prišlo do… »

Rusija Ukrajini obljubila maščevanje za čezmejne napade

Mladina pred 26 dnevi
Zaradi pritiska ukrajinskih sil nove evakuacije v ruski regiji Belgorod. Oblasti v ruski regiji Belgorod ob meji z Ukrajino so danes odredile nove evakuacije, potem ko so v torek na rusko ozemlje nepričakovano vdrle ukrajinske sile. Kot je sporočil… »

Ukrajinski poziv k zaščiti območja dediščine na Krimu, ki ga Rusija spreminja v arheološki park

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Ukrajina je pozvala Združene narode, naj zaščitijo Tavriški Herson na Krimu, ki je od leta 2013 na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Poziv sledi dokončanju del, s katerimi je Rusija preoblikovala lokacijo v "zgodovinski in arheološki park"… »

Ruske šolarje bodo v novem šolskem letu poučevali tudi o junakih, ki bijejo bitko v Ukrajini

Necenzurirano pred 26 dnevi
Z začetkom novega šolskega leta bodo ruske učence v šolah učili o "junaških dejanjih" ruskih vojakov v vojni proti Ukrajini, seveda pa tudi o drugih herojih, ki jih Rusija šteje za svoje heroje. Po poročanju ruskih medijev je nov učni načrt že… »

IZ JEDRSKE ELEKTRARNE V ZAPOROŽJU SE JE DVIGOVAL ČRN DIM: Kaj se je dogajalo? (VIDEO)

Regional pred 26 dnevi
Požar, ki je v nedeljo izbruhnil v hladilnem stolpu jedrske elektrarne v Zaporožju, je pogašen, so sporočile tamkajšnje ruske okupacijske oblasti. Po navedbah Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), ki ima na lokaciji osebje, ni prišlo do… »

Ukrajinski uradnik: "Cilj vdora je destabilizirati Rusijo." Moskva napovedala maščevanje.

RTV Slovenija pred 27 dnevi
"Ukrajina želi z več tisoč vojaki v ruski obmejni Kurski oblasti destabilizirati Rusijo in pokazati njene slabosti," je dejal ukrajinski visoki uradnik. Ruska vojska pa je zatrdila, da je ustavila napredovanje ukrajinskih enot. "Smo v ofenzivi. Cilj je… »

Razstava ukrajinskih umetnikov v Kopru – ker obstaja umetnost tudi v času vojne

RTV Slovenija pred 27 dnevi
V koprskem Libertas so na ogled postavili razstavo del ukrajinskih umetnikov. Naslovili so jo Paviljon Ukrajina, saj želijo spomniti, da obstajajo ukrajinski umetniki, ki živijo v Sloveniji, predvsem zaradi vojne, ki divja na evropskih tleh. Razstava… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem