Ukrajina

Razkritje nezakonitih prehodov meje v Središču ob Dravi

Spodnje Podravje pred 12 dnevi
V Središču ob Dravi, kjer se prebivalci odločno upirajo ustanovitvi novega azilnega centra, so varnostne sile ujele skupino tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Med obravnavanimi tujci so bili dva državljana Afganistana in državljan… »

Sporočilo treh velikih Putinu

Zurnal24 pred 12 dnevi
Trilateralno srečanje v Berlinu in jasno sporočilo Francije, Nemčije in Poljske Putinu. Francija, Nemčija in Poljska so enotne v prizadevanjih za preprečitev zmage Rusije v Ukrajini, je na današnji trilaterali v Berlinu dejal francoski predsednik… »

Enotnost je zasenčila razprtije o Ukrajini

Delo pred 12 dnevi
Srečanje Macrona, Scholza in Tuska v Berlinu je bilo priložnost za premostitev razlik med Francijo in Nemčijo v njuni politiki do napadene države. V nadaljevanju preberite: Voditelji Francije, Nemčije in Poljske so na srečanju v Berlinu potrdili, da… »

70-letnega ruskega aktivista ob prihodu v zapor pozvali, naj se pridruži vojni v Ukrajini

Necenzurirano pred 12 dnevi
Konec februarja je moskovsko sodišče 70-letnega ruskega borca za človekove pravice Olega Orlova obsodilo zaradi "diskreditacije" ruske vojske na 2 leti in pol zapora. Enega od vodilnih osebnosti ruske nevladne organizacije za človekove pravice… »

Današnji ruski raketni napad na Odeso terjal najmanj 14 smrtnih žrtev

Necenzurirano pred 12 dnevi
V ruskem napadu na mesto Odesa na jugu Ukrajine je umrlo 14 ljudi, 46 pa jih je bilo ranjenih, med žrtvami tudi zdravnik in reševalec. Odesa, eno največjih ukrajinskih pristanišč, je že dolgo tarča ruskih napadov, zlasti po tem, ko je Moskva… »

Komisija ZN-a: Rusija sistematično muči ukrajinske vojne ujetnike

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Preiskovalna komisija Združenih narodov za Ukrajino je ugotovila, da ruske oblasti na območjih v Ukrajini pod njihovim nadzorom kršijo človekove pravice in mednarodno humanitarno pravo ter izvajajo vojne zločine. Preiskovalci opozarjajo na… »

Rusija odbila napade na obmejni pokrajini. V napadih z brezpilotniki več mrtvih na obeh straneh.

RTV Slovenija pred 13 dnevi
Ukrajina in Rusija poročata o več napadih z brezpilotniki. Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je vojska v zadnjih treh dneh odbila vse poskuse proukrajinskih oboroženih skupin, da bi se prebile v ruski regiji Belgorod in Kursk. Ukrajina in… »

Rusi trdijo, da se na strani Ukrajine bori pet Slovencev

Delo pred 13 dnevi
Po podatkih Rusije je na ukrajinsko stran v vojni stopilo največ Poljakov, sledijo Gruzijci, ZDA, Kanada in Združeno kraljestvo. Obrambno ministrstvo v Moskvi je danes navedlo, da je Rusija od začetka »posebne vojaške operacije« v Ukrajini… »

Rusija: V Ukrajino od začetka vojne prispelo pet slovenskih plačancev

Dnevnik pred 13 dnevi
Rusija je od začetka vojne v Ukrajini eliminirala 5962 tujih plačancev, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Med skupno 13.387 tujci, ki naj bi v zadnjih dveh letih od začetka vojne prispeli v Ukrajino, je domnevno tudi pet Slovencev, je… »

V Ukrajini tudi slovenski plačanci

Zurnal24 pred 13 dnevi
Statistika ruskega obrambnega ministrstva. Rusija je od začetka vojne v Ukrajini eliminirala 5962 tujih plačancev, je danes sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Med skupno 13.387 tujci, ki naj bi v zadnjih dveh letih od začetka vojne prispeli v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem