Vladimir Putin

Putin za obnovo kopenske železniške povezave s Krimom

Delo 19.03.2024
Gre za obnovo povezave iz Rostova na Donu do Mariupolja in Berdjanska, dveh donbaških mest, ki jih Rusija zaseda od leta 2022. Rusija bo obnovila železniški promet iz Rusije prek zasedenega Donbasa do polotoka Krim, je v ponedeljek ob deseti obletnici… »

Putin po zmagi napovedal gradnjo železniške povezave od Rusije prek okupirane Ukrajine do Krima

RTV Slovenija 18.03.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je na shodu na Rdečem trgu v Moskvi po nedeljski zmagi na predsedniških volitvah dejal, da se je Krim vrnil v matično pristanišče, zasedeni deli ukrajinskega ozemlja pa so postali del "Nove Rusije". Dan po zagotovitvi… »

»Putin je odgovoren za ogromno stvari, ki se zadnja leta dogajajo po svetu«

Mladina 18.03.2024
IZJAVA DNEVA. "Mislim, da ni produktivno vse nianse kompleksne družbe pojasnjevati z isto ključno besedo. V praksi seveda vsak Rus ni agresor. Celo beseda 'odgovornost' ima različne okuse in pomene. Vseeno pa se mi zdi, da lahko rečem, da smo vsi… »

Trikotnik nove ureditve

Delo 18.03.2024
Xi Jinping, Putin in Modi so si v marsičem podobni, čeprav so prišli na oblast po različnih stopnicah. V nadaljevanju preberite: »Vaša ponovna volilna zmaga je popolna slika podpore, ki vam jo izraža ruski narod,« je partijski in državni voditelj… »

Slovenija izida ruskih volitev na ukrajinskih ozemljih ne bo priznala

Mladina 18.03.2024
Slovenija obsoja izvedbo volitev na zasedenih ukrajinskih ozemljih. Slovenija je danes obsodila izvedbo predsedniških volitev na ukrajinskih ozemljih pod rusko zasedbo in zatrdila, da njihovega izida ne bi priznala. Zunanja ministrica Tanja Fajon pa je v… »

Volitve v Rusiji / Putin dosegel rekordno podporo, prejel naj bi kar 76 milijonov glasov

Mladina 18.03.2024
Po 99,36 odstotka preštetih glasovih je Putin osvojil 87,32 odstotka glasov. Ruski predsednik Vladimir Putin je glede na skoraj vse preštete glasove na predsedniških volitvah osvojil 87 odstotkov glasov, s čimer si je prepričljivo zagotovil že peti… »

Če protestirate v Rusiji, storite samomor s pomočjo policije

Delo 18.03.2024
Dolgo vrsto pred rusko ambasado je organizirala tukaj živeča diaspora. Je del vsesvetovnega protesta proti Putinu. V nadaljevanju preberite: Po ulicah v bližini ruske ambasade v Berlinu se je v nedeljo, na zadnji dan ruskih predsedniških volitev, vila… »

Kitajska / »Putinova ponovna izvolitev v celoti odseva podporo ruskega naroda«

Mladina 18.03.2024
Putinu ob vnovični izvolitvi čestitke iz Kitajske, osrednje Azije in Latinske Amerike. Kitajska ter več držav Latinske Amerike in Azije je čestitalo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu ob osvojitvi že petega mandata na čelu države. Kitajsko… »

»To so bile volitve Putina proti Putinu«

Mladina 18.03.2024
Dolgoletni dopisnik iz Moskve opozarja, da pri tokratnih predsedniških volitvah v Rusiji praktično ni bilo drugega kandidata. Izid ruskih predsedniških volitev, na katerih je z 87-odstotno podporo slavil predsednik Vladimir Putin, je bil že vnaprej… »

Zahod kritičen, Putinu medtem čestitke iz Kitajske, Azije, Latinske Amerike ...

Delo 18.03.2024
Milorad Dodik je Putina označil za velikega državnika in prijatelja, »na katerega se lahko vedno zanesemo in ki bo čuval naše ljudi«. Kitajska ter več držav Latinske Amerike in Azije je čestitalo ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu ob osvojitvi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem