Vladimir Putin

Rusi brez milosti: To grozi osumljencem za petkov teroristični napad v Moskvi

Zurnal24 25.03.2024
Rusko sodišče je v nedeljo četverici osumljencev za petkov smrtonosni strelski napad v koncertni dvorani v predmestju Moskve odredilo dvomesečni pripor z možnostjo podaljšanja. Vsi štirje so obtoženi terorizma in jim grozi dosmrtna zaporna kazen… »

Rusija že dolgo na muhi islamskih skrajnežev

Dnevnik 25.03.2024
Da je Islamska država v Korasanu (IS-K), afganistanska podružnica Islamske države, prevzela odgovornost za napad v Rusiji, ni presenečenje. Večje presenečenje je, da ruski predsednik Putin krvavi napad islamistov izkorišča, da bi krivdo za napad… »

Zakaj Putin ne omenja Islamske države?

Dnevnik 24.03.2024
Nobenega dvoma ni, da je teroristični napad v petek zvečer izvedla Islamska država. Nenazadnje je za to preko svojih uradnih kanalov prevzela odgovornost. A Kremelj o islamističnih teroristih molči. Očitno hoče krivdo zvaliti na Ukrajino, da bi jo… »

133 smrtnih žrtev napada v Moskvi. Islamska država objavila domnevni posnetek streljanja.

RTV Slovenija 23.03.2024
Število potrjenih žrtev petkovega napada v moskovski koncertni dvorani je naraslo na 133. Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejal, da so prijeli vse napadalce, ki da bodo kaznovani. Kijev medtem zanika navedbe o vpletenosti Ukrajine. "Število ljudi… »

Putin: Vsi vpleteni v napad bodo kaznovani

Delo 23.03.2024
V terorističnem napadu je bilo ubitih najmanj 115 ljudi. Osumljenci so imeli stike v Ukrajini in so nameravali tja pobegniti, je dejala ruska varnostna služba. Po streljanju v koncertni dvorani na obrobju Moskve je bilo po najnovejših podatkih ubitih… »

#foto Teroristični napad v Moski terjal 133 življenj, Rusija s prstom proti Ukrajini

Dnevnik 23.03.2024
Krvav strelski napad v koncertni dvorani na obrobju Moskve, ki je v petek zvečer pretresel Rusijo, je po zadnjih podatkih terjal 133 življenj. Ruski predsednik Vladimir Putin je obljubil kaznovanje odgovornih zanj in ga kljub temu, da je odgovornost… »

PUTIN V NAGOVORU NARODU: Vsi vpleteni v napad bodo kaznovani, v nedeljo dan žalovanja

Regional 23.03.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin se razglasil nedeljo, 24. marec 2024, za dan žalovanja in pozval k sodelovanju vse države, ki so pripravljene združiti moči v boju zoper mednarodni terorizem. Petkov teroristični napad v Moskvi je danes obsodil tudi… »

Nova šestletka do Stalina

Delo 23.03.2024
Volitve v Rusiji so pod Putinom namreč postale Potemkinov ritual laži in manipulacij. V nadaljevanju preberite: Vladimir Putin je suvereno dobil še ene (ne)volitve. Hkrati se ni mogoče znebiti občutka, da izidom, prirejenim v Kremlju, zdaj verjamejo… »

Prvi odziv. Putin besni v odzivu na napad

Zurnal24 23.03.2024
Ruski predsednik je napad na koncertno dvorano v Moskvi danes označil za barbarsko teroristično dejanje in nedeljo razglasil za dan žalovanja v Rusiji. Vladimir Putin je v nagovoru na državni televiziji spregovoril o domnevni vpletenosti Ukrajine v… »

Turški bratranci in ruski zavezniki

Delo 23.03.2024
V Moldaviji ni zgolj eno morebitno novo žarišče zahodno-ruske vojne prek posrednikov. V nadaljevanju preberite: Na stari celini zahodno od Moskve z redkimi izjemami, kakor je madžarski premier Viktor Orbán, ni noben državni voditelj čestital… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem