Arhiv novic 05.01.2023

Uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri odmeri dohodnine za leto 2022

Savinjsko Šalaške 05.01.2023
Rok za oddajo vloge je 6. februar 2023. Če jo boste oddali preko eDavkov, lahko to storite do 20. februarja 2023, saj bo elektronski portal ostal odprt v času vnosa podatkov iz papirnatih vlog. Na mobilni aplikaciji eDavki in na spletnem portalu eDavki… »

Napočil čas domače premiere

Slovenske novice 05.01.2023
Anamarija Lampič danes na Pokljuki med biatlonkami prvič na slovenskem snegu. Pred slabima dvema letoma, torej v začetku februarja 2021, je Pokljuka nazadnje gostila biatlonsko elito. Takrat celo drugič v svoji pisani zgodovini biatlona svetovno… »

81-letnik brez vozniške povzročil nesrečo

Slovenske novice 05.01.2023
Zgodilo se je v Kranju. V sredo okoli 8.40 je prišlo do prometne nesreče v Kranju, v kateri je 81-letni voznik osebnega avtomobila iz parkirišča zapeljal vzvratno in trčil v osebni avtomobil voznice. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil… »

Horoskop za četrtek, 5. januarja

Svet24 05.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v dvojčkih, ob 15.15 preide v raka. OVEN – Dopoldne boste naredili veliko, saj bo Luna še v živahnih dvojčkih. Luna v raku bo popoldne vplivala na vašo občutljivost. Užalijo vas lahko tudi bližnji sorodniki. BIK –… »

Humanitarka Jana Lampe: Delo jim daje dostojanstvo, saj lahko kupijo osnovne potrebščine za družino

Necenzurirano 05.01.2023
Leto 2022 bo šlo v zgodovino kot leto, ko je bilo svoj dom prisiljeno zapustiti rekordno število ljudi, kar sto milijonov. Vojna v Ukrajini je poglobila številne že obstoječe krize; število ljudi, ki potrebujejo nujno humanitarno pomoč, se je… »

Viri blizu Kremlja: Putin naj bi imel raka, spet so mu šteti dnevi

Svet24 05.01.2023
Vojna v Ukrajini bi se morala končati še pred smrtjo ruskega predsednika, je izjavil vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe. Vodja ukrajinske vojaške obveščevalne službe Kiril Budanov je v intervjuju za ABS News spregovoril o trenutnem… »

Na Hrvaškem obsodili Slovenca zaradi tihotapljenja 6,4 tone tobaka

Primorske 05.01.2023
Občinsko sodišče v Zagrebu je zaradi nedovoljene trgovine s tobakom na eno leto pogojnega zapora s preizkusno dobo petih let obsodilo slovenskega državljana Ivana Oseta. Plačati mora tudi več kot 13.000 evrov kazni, danes poročata Delo in Slovenske… »

Erdogan Putina pozval k prekinitvi ognja v Ukrajini

SiolNET 05.01.2023
Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes ruskega kolega Vladimirja Putina pozval, naj razglasi enostransko prekinitev ognja v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Erdogan, ki se že od začetka vojne ponuja za posrednika v… »

James Cameron razkril, kaj se bo dogajalo v tretjem delu Avatarja

SiolNET 05.01.2023
Režiser James Cameron je nedolgo po premieri drugega dela franšize Avatar: Pot vode, ki ga trenutno prikazujejo v kinematografih po svetu, nakazal, v katero smer bo šel tretji del filma. Medtem ko se prva dva osredotočata na konflikte med plemenom… »

Vučić napovedal krepitev srbske vojske in slovo od predsednikovanja ob koncu mandata

Primorske 05.01.2023
Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v sredo zagotovil, da je to njegov zadnji predsedniški mandat in da v prvi polovici naslednjega leta ne bo več niti predsednik Srbske napredne stranke, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Napovedal je tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem