Arhiv novic 05.01.2023

V joku končala dvoboj

SiolNET 05.01.2023
Britanska teniška igralka Emma Raducanu si je enajst dni pred prvim grand slamom sezone, OP Avstralije, poškodovala gleženj. Zmagovalka OP ZDA leta 2021 je v solzah končala dvoboj ASB Classic proti Slovakinji Viktorii Kuzmovi. Prvi set je dobila s… »

Izraelske sile na Zahodnem bregu ubile palestinskega najstnika

Primorske 05.01.2023
Izraelska vojska je v zgodnjih jutranjih urah ubila palestinskega najstnika v mestu Nablus na Zahodnem bregu, je sporočilo palestinsko ministrstvo za zdravje. Na območju v okolici Nablusa so ponoči izbruhnili oboroženi spopadi med palestninskimi borci… »

Češka namerava do leta 2025 za obrambo nameniti dva odstotka BDP-ja

RTV Slovenija 05.01.2023
Češka vlada je v sredo parlamentu podala predlog za uzakonitev cilja zveze Nato glede proračunskih izdatkov za obrambo v višini dveh odstotkov BDP-ja. Češki premier Petr Fiala je potezo označil kot pomemben korak za varnost države in odziv na… »

Vreme: Oblačno

Dnevnik 05.01.2023
Danes bo na Primorskem in Notranjskem večji del dneva oblačno, občasno tudi megleno, ponekod bo rosilo. Drugod bo večinoma zmerno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija, je zapisano na… »

VELIKO ONESNAŽENJE V IZOLSKI MARINI: Iz Hotela Delfin izteklo v morje 3000 litrov nafte

Regional 05.01.2023
Med božičem in novim letom je iz rezervoarja ob Hotelu Delfin izteklo v morje okoli 3000 litrov nafte, ki je curljala, poroča RTV Slovenija. Po meteornem jašku je iztekala v akvatorij izolske marine, kjer so malo po božiču opazili madeže na morju… »

Država prodaja počitniško kočo na Voglu. Kaj je dobro vedeti?

Finance.si 05.01.2023
Kočo Zala je država zasegla kot premoženje nezakonitega izvora. Ministrstvo za javno upravo bo na dražbi prodajalo počitniško kočo na smučišču Vogel, ki jo je država v last pridobila na podlagi sodbe o odvzemu premoženja nezakonitega izvora… »

Spopad proizvajalcev električnih vozil za litij in druge kovine

Finance.si 05.01.2023
Na trgu litija in drugih kovin, ki jih uporabljajo v električnih vozilih, je bil dolgo pomemben en sam kupec, Tesla. Zdaj dobiva močno konkurenco. Tesla si je kot največji kupec v panogi, polni rudarskih zagonskih podjetij, pridobila neverjetno… »

Številne fotovoltaike so dobile soglasje za priključitev, a jih niso priključili. Kaj se dogaja?

Finance.si 05.01.2023
»Opažamo razkorak med številom odobrenih soglasij za priključitev naprav za samooskrbo z električno energijo in dejansko priključenimi proizvodnimi napravami,« ugotavljajo v družbi SODO, sistemskemu operaterju distribucijskega elektroenergetskega… »

Salusov drugi letošnji prevzem: končno do Farmadenta

Finance.si 05.01.2023
Veledrogerist Salus je prevzel še drugo družbo ta teden. Kot so sporočili prek Seoneta, jim je vendarle uspelo podpisati pogodbo o prevzemu veledrogerista Farmadent. Kupnina za družbo znaša 8,46 milijona evrov. S tem nakupom se bodo približali ali… »

Retro BMW s sodobno tehnologijo, ki bo serijska že leta 2025

Finance.si 05.01.2023
BMW koncept prinaša vstopnico v digitalni svet in obenem še napoved tehnologije nove generacije električnih modelov, ki bodo na trgu leta 2025 BMW je na sejmu CES v Las Vegasu, ki je vrata za javnost odprl danes, pokazal zanimiv koncept i vision dee… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem