Arhiv novic 05.01.2023

Neverjetno: Novice o princesi Charlene presenečajo

Zurnal24 05.01.2023
Tokrat iz kneževine prihajajo lepše informacije. Po žalostni novici, ki je pred nekaj dnevi prišla iz Monaka, tokrat iz kneževine prihajajo lepše vesti. Charlene se je lani po številnih zdravstvenih težavah spet vrnila "na delo" in razveselila… »

Čakajo, da narava opravi svoje

Delo 05.01.2023
Organizatorjem 59. Zlate lisice pri pripravi proge pomagal tudi helikopter. Karavana svetovnega pokala alpskih smučark se bo po Zagrebu preselila v Slovenijo na 59. Zlato lisico, ki bo četrto leto po vrsti v Kranjski Gori namesto v Mariboru. Spored… »

Mengeš dobil mesto med izbranimi kraji v aplikaciji TalentMagnet

Domžalec 05.01.2023
Pravkar zaključen Evropski projekt TalentMagnet, sofinanciran s strani EU v sklopu Danube Transnational Programme, je v 30 mesecih delovanja obravnaval družbene izzive, ki jih povzroča izseljevanje izobraženih mladih v večja mesta ali v tujino… »

Balkanska država, ki se je iztrgala iz Putinovega objema

SiolNET 05.01.2023
Pred vojno v Ukrajini je bila Bolgarija skoraj popolnoma odvisna od ruskega plina. Toda s pomočjo nenavadne koalicije med ZDA, EU, Erdoganovo Turčijo, Azerbajdžanom in Grčijo je Bolgarija skorajda čez noč postala neodvisna od ruskega plina. Ko je… »

Portal za paciente: Med digitalizacijo in diskriminacijo

Dnevnik 05.01.2023
Portal za paciente, ki so ga lani uvedli v ZD Ljubljana in nadomešča klasično elektronsko pošto, je od samega začetka tarča kritik. Z uporabo imajo težave predvsem starejši. V oči bode tudi ločenost od portala zVEM. Tudi tisti, ki še imajo… »

Gorenjska turistična središča zaradi športnih dogodkov polno zasedena do velike noči

RTV Slovenija 05.01.2023
Letošnjo zimsko sezono bo gorenjska turistična središča zaznamovala vrsta velikih športnih tekmovanj, zaradi katerih bo zlasti Kranjska Gora polno zasedena celo zimo. Zmogljivosti so bile zapolnjene že med prazniki in bodo vsaj še do velike noči… »

79-letni voznik avtomobila spregledal kolesarko

Primorske 05.01.2023
Včeraj, ob 10. uri, so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v Izoli. Policisti so ugotovili, da je 68-letna voznica električnega kolesa iz Kopra vozila za 69-letnim možem po kolesarski stezi iz smeri Bazoviške ulice, skozi krožišče… »

Rusi se raje ne bi srečali s slovenskimi tanki

24ur 05.01.2023
Nova 47. jurišna brigada ukrajinske vojske je dodatno nadgradila svoje že sicer nadgrajene slovenske tanke M-55S, enota pa se očitno pripravlja na okrepitev ukrajinskih položajev ob meji z Rusijo severno od Harkova v severovzhodni Ukrajini. Forbes… »

Veliko moči in dosega: električna limuzina EQE cilja na 50 kupcev (FOTO)

Slovenske novice 05.01.2023
Materiali so na najvišji ravni, veliko je digitalnih rešitev. Pri Mercedes-Benzu nadaljujejo proces elektrifikacije, zato so tudi v Sloveniji pokazali svoj sedmi povsem električni model. To je limuzina srednjega razreda EQE, ki že z imenom pove, da… »

Kateri tehnološki giganti bodo odpuščali v letu 2023?

Finance.si 05.01.2023
Množična odpuščanja se nadaljujejo tudi letos Množična odpuščanja v tehnoloških podjetjih se nadaljujejo. Trend, ki se je začel lani, se bo, kot pišejo pri Bloombergu, nadaljeval še naprej. Lani so v tehnološkem sektorju odpustili rekordno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem