Arhiv novic 05.01.2023

Tatovi tudi pri gasilcih in v muzeju

Slovenske novice 05.01.2023
Nepridipravi so bili dejavni tudi minuli podaljšani konec tedna. Med prazničnim koncem tedna tatovi niso počivali. Kot so sporočili s celjske policijske uprave, je bilo najbolj pestro prav na področju kriminalitete. »V Celju je bilo vlomljeno v tri… »

Ptujska županja za udbovskega šefa priredila kar žalno sejo

Nova 24TV 05.01.2023
Ptujska županja iz vrst Socialnih demokratov, Nuška Gajšek, je za udbovskega šefa pripravila žalno sejo na Ptuju. (Foto: Občina Ptuj, STA) Ptujske mestne oblasti so na svoji spletni strani pred dnevi objavile vest, da je umrl nekdanji direktor… »

Pregled leta 2023: Boji za zmage v času sprememb

Dnevnik 05.01.2023
Vojna v Ukrajini in spremembe v mednarodni ureditvi, povezane z njenim razpletom, bodo tudi letos glavna gibala mednarodnih odnosov. Svet bo soočen s šibko gospodarsko rastjo, države pa bodo razburkane politične vode poskušale prekrmariti tudi ali… »

Santos je začel ugašati že pred Pelejevo smrtjo

Delo 05.01.2023
Najboljši južnoameriški klub 20. stoletja, pri katerem sta zaslovela kralj nogometa in Neymar, je v hudih težavah. V nadaljevanju preberite: Ko je legendarni Pele pred tednom dni umrl pri 82 letih starosti, so se ljubitelji nogometa po vsem svetu… »

Zemljino s koščki asfalta navozili v neokrnjeno naravo

Delo 05.01.2023
Krajani Podgorja pri Letušu se bojijo, da gre za nevarne odpadke. Inšpektorat za okolje in prostor ugotavlja, da to niso nevarni odpadki, a da tja ne sodijo. Krajani Podgorja pri Letušu v občini Braslovče so nekaj dni pred koncem leta 2022 opazili… »

Orban na povabilo Janše na zasebni obisk v prestižno vilo na Jezerskem #foto

SiolNET 05.01.2023
Madžarski premier Viktor Orban se je v sredo na povabilo Janeza Janše mudil na Jezerskem na skrbno varovanem zasebnem obisku. V luksuzni Batageljevi vili je madžarski predsednik vlade z ženo večerjal skupaj z Janšo in njegovo ženo Urško Bačovnik… »

Nekonvencionalna drama, ki se upira klasičnemu odru: ljubljanska Drama Gibanje uprizarja v Cukrarni

RTV Slovenija 05.01.2023
Dimitrija Kokanova kot dramatika najbolj vznemirja "vprašanje odgovornosti pri uporabi javnega prostora odra". Krstna slovenska uprizoritev njegovega Gibanja zato izstopa iz "okvira neosebne odrske reprezentacije" in se seli v ljubljansko Cukrarno… »

Ponoči neznanec oropal recepcijo ljubljanskega hotela

RTV Slovenija 05.01.2023
V enem od nastanitvenih objektov na Celovški ulici v Ljubljani se je ponoči, okoli 2. ure, zgodil rop. Neznanec je s pištolo od uslužbenca izsilil nekaj tisoč evrov in pobegnil. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je po do zdaj zbranih… »

Lovska Zveza Slovenije pričenja z javnim zbiranjem ponudb za Vilo Zlatorog v Ljubljani

Nova 24TV 05.01.2023
Vila Zlatorog na Župančičevi ulici v Ljubljani. Lovska zveza Slovenije je pričela z javnim zbiranjem ponudb v kombinaciji z javno dražbo za prodajo staro-meščanske vile Zlatorog na Župančičevi ulici 9 v Ljubljani, nasproti Parka slovenske… »

Zvezdnik je izvedel, da je potomec Pokahontas, pa tudi lastnikov sužnjev

SiolNET 05.01.2023
Ameriški filmski igralec Edward Norton je med raziskovanjem svojih korenin odkril nekaj presenetljivih, pa tudi neprijetnih podatkov. Edward Norton, zvezdnik filma Klub golih pesti, ki ga lahko trenutno gledamo v novi Netflixovi uspešnici Glass Onion… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem