Arhiv novic 05.01.2023

Amazon bo zaradi "gospodarske negotovosti" odpustil 18.000 ljudi

RTV Slovenija 05.01.2023
Spletni trgovec Amazon bo zaradi "gospodarske negotovosti" odpustil 18.000 ljudi, kar predstavlja okoli šest odstotkov delovne sile v podjetju s 300.000 zaposlenimi. V katerih državah bo največ odpuščanj, niso pojasnili. Izvršni direktor podjetja… »

Dostopnost energije pogosto definira, kaj je ali ni mogoče

Delo 05.01.2023
Aljaž Čufar raziskuje, kaj se bo v fuzijskih elektrarnah dogajalo z nevtroni. Predstavite nam instrument, ki ga najpogosteje ali najraje uporabljate pri delu. Ker moje delo sloni na simulacijah, ga je večina mogoča zaradi dostopa do zmogljivih… »

Nenadno slovo smučarskega asa: "Nekaj se skriva v ozadju"

Zurnal24 05.01.2023
Smučarski veljaki se čudijo nepričakovani potezi trikratnega olimpijskega prvaka. Pred dnevi je trikratni olimpijski prvak Matthias Mayer šokiral smučarsko javnost z nenadno upokojitvijo. Pred tem se je 32-letnik udeležil več tekem svetovnega… »

Mačka Taylor Swift je vredna 91,5 milijona evrov

Svet24 05.01.2023
Mačka pevke Taylor Swift ima zajeten kupček denarja, pa niti ni prva na lestvici najbogatejših ljubljenčkov na svetu. Mačka po imenu Olivia Benson je ena izmed ljubljenk priljubljene pevke Taylor Swift in prava bogatašinja, njeno premoženje namreč… »

Junaško reševanje utapljajočega se psa iz zamrznjenega jezera #video

SiolNET 05.01.2023
Korošec Bojan Kokal je v sredo brez oklevanja skočil v ledeno mrzlo Ivarčko jezero in iz njega rešil psa. Med sprehodom ob Ivarčkem jezeru sta prijatelja opazila, da je v ledeno mrzli vodi pes, ki se mu ne bo uspelo rešiti. Eden od njiju je takoj… »

Ivo Svetina: Smisel rože

RTV Slovenija 05.01.2023
Smisel rože je avtobiografija, ki se zaveda svoje literarne narave. To je še posebej očitno v poglavjih, imenovanih komentar, v katerih secira svoje preteklo literarno ustvarjanje, natančneje mladostno ljubezensko poezijo, s hvalevredno… »

Na Gorenjskem prvi Zero waste hotel v Sloveniji

Zurnal24 05.01.2023
Ribno Alpine Resort je postal prvi prejemnik evropskega Zero waste poslovnega certifikata. Zunanji strokovnjaki organizacije Mission Zero Academy (MiZA) so za Ribno Alpine Resort revidirali uspešnost izvajanja zero waste ukrepov in skladnost s strogimi… »

Pečena gomoljasta zelenjava

RTV Slovenija 05.01.2023
Sestavine: 4–6 krompirjev, 2 čebuli, 1 korenček, 1 rdeča pesa, 1 koleraba, 1 črna redkev, 1 manjši gomolj zelene, 3 žlice olja, sol, 5 strokov česna, suha zeliščna mešanica. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Korenček očistimo in… »

Organizator podkupovalne afere za vpis na ameriške univerze obsojen na tri leta in pol zapora

Primorske 05.01.2023
Organizator podkupovalne afere za vpis na ameriške univerze, v katero so se ujeli ameriški zvezdniki, ugledni poslovneži in drugi starši, ki so svojim ne preveč nadarjenim otrokom tako omogočili vpis na vrhunske šole, je bil v sredo obsojen na tri… »

Revolucionarni Bavarec

Primorske 05.01.2023
Paul Bracq, francoski oblikovalec, se je pri BMW-ju podpisal pod praktično vse prve generacije serij 3,5,6 in 7, a je kriv tudi za enega najbolj drznih oblik, ki so nastali v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Bracq je leta 1970 postal šef… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem