Arhiv novic 05.01.2023

Veter in spomladanske temperature odnesle slalom na Sljemenu, Hrvati že v sredo pod plazom kritik

SiolNET 05.01.2023
Potem ko se je v sredo marsikdo zgražal nad razrito progo na Sljemenu nad Zagrebom, kjer so izpeljali že tradicionalni ponovoletni slalom pod žarometi, ki je 81. zmago v karieri prinesel Američanki Mikaeli Shiffrin, so organizatorji danes naravi… »

DIREKTORICA OBALNIH LEKARN O POMANJKANJU OTROŠKEGA ANTIBIOTIKA: "Odvisni smo od proizvajalcev in uvoznikov"

Regional 05.01.2023
V nekaterih lekarnah zadnje dni beležijo pomanjkanje antibiotikov za otroke. Do težav po poročanju medijev prihaja zaradi pomanjkanja učinkovin ali pomožnih snovi pri proizvajalcih. Pristojni zagotavljajo, da je pomanjkanje začasno, na voljo pa so… »

Iz epidemije covida v energetsko krizo – po zahtevnem letu na OZS-ju usmerjeni v nove izzive

RTV Slovenija 05.01.2023
"Izkazalo se je, da smo pravzaprav edini, ki res zastopamo interese obrtnikov in podjetnikov," ocenjuje generalni direktor OZS-ja Danijel Lampergar. Na zbornici sicer preteklo leto ocenjujejo kot zelo zahtevno, številne izzive pa pričakujejo tudi letos… »

Po aretaciji sina mamilarskega kralja El Chapa so v Sinaloi izbruhnili neredi

24ur 05.01.2023
V zvezni državi Sinaloa, v mestu Culiacan, so po podatkih mehiških oblasti aretirali sina zloglasnega mehiškega kralja mamil El Chapa. Oborožene sile so zjutraj izvedle racijo, po mestu pa so izbruhnili nemiri. Ovidio Guzman je obtožen vodenja… »

ČASAR IN PUČKO V ZADEVI BELTINCI DOKONČNO OPROŠČENA? Višje sodišče v Kopru pritrdilo sodbi okrožnega

Regional 05.01.2023
Višje sodišče v Kopru je potrdilo oprostilno sodbo za nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja in nekdanjega izvršnega direktorja v Luki Milana Pučka, ki jo je okrožno sodišče sprejelo februarja lani, danes poročajo Primorske… »

S Pop TV v službo k Janezu Janši

Slovenske novice 05.01.2023
Medijska hiša je konec prejšnjega leta odpustila nekaj novinarjev in drugih sodelavcev. Novinarka Kristina Hacin, ki je bila do nedavnega zaposlena na Pop TV, je dobila novo službo. Ker so se ji pri medijski hiši Pro Plus konec prejšnjega leta… »

Nemci so bili lani neto izvozniki elektrike. Tako so dobili skoraj tri milijarde evrov

Finance.si 05.01.2023
Avstrijci in Francozi so bili leta 2022 največji kupci nemške električne energije Nemci so lani uvozili 35,8 teravatne ure elektrike, izvozili pa dobrih 62 teravatnih ur, kar pomeni, da je neto izvoz znašal 26,3 teravatne ure, kažejo podatki… »

Za Janeza Zemljariča pogreb z vojaškimi častmi

Svet24 05.01.2023
V petek bo pogreb Janeza Zemljariča, nekoč enega najbolj vplivnih slovenskih politikov. Zemljariča bodo na ljubljanskih Žalah pokopali v petek. Vlada je sklenila, da bo organizirala pogreb z vojaškimi častmi. Vojaški pogreb ni namenjen le za… »

Necenzurirano: Aleš Musar na račun v Nemčiji dobil tri milijone evrov

SiolNET 05.01.2023
Le štiri dni po zaprisegi nove predsednice republike Nataše Pirc Musar je njenemu možu in znanemu poslovnežu Alešu Musarju uspelo dokončati velik posel, poroča portal Necenzurirano. Šlo naj bi za veliko nepremičnino v ljubljanskih Mostah, ki jo… »

Dva potresa na Hrvaškem: zbudilo jih je tresenje postelj in ropot

Necenzurirano 05.01.2023
Na Hrvaškem so zjutraj zabeležili potres, ljudje prek aplikacije EMSC poročajo, da so tresenje tal čutili kar 10 sekund. Danes zgodaj zjutraj okoli 5. ure so v bližini Belega Manastira zabeležili potres magnitude 3,4, je sporočila Seizmološka… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem