Arhiv novic 05.01.2023

Stari časi

Delo 05.01.2023
Pritiske na zvišanje plač je mogoče pričakovati tudi letos. Številnim delavcem je novo leto prineslo višje plače, ne le zaradi zakonsko predvidenega zvišanja minimalne plače, ampak tudi zaradi prenov ali dopolnitev kolektivnih pogodb v nekaterih… »

Blind bo nadomestil poškodovanega Hernandeza pri Bayernu

RTV Slovenija 05.01.2023
Vodstvo Bayerna je sporočilo, da je do konca sezone podpisal pogodbo nizozemski branilec Daley Blind. 32-letnik izhaja iz Ajaxove šole, za klub iz Amsterdama je nazadnje tudi igral, med letoma 2014 in 2018 pa je bil član Manchester Uniteda. Zdajšnja… »

Selektor Zorman: Trenutno nam manjka – vse

Dnevnik 05.01.2023
V drugem delu priprav za nastop na SP, ki ga bosta od 11. do 29. januarja gostili Poljska in Švedska, bo moška rokometna reprezentanca Slovenije odigrala tudi dve tekmi z Madžarsko. Prva bo danes ob 18. uri v Ljutomeru, druga pa v soboto ob 16. uri v… »

Anamarija Lampič na Pokljuki na 69. mestu

Delo 05.01.2023
V biatlonskem šprintu za svetovni pokal zmaga za Elviro Öberg. Na prvi tekmi prve postaje svetovnega pokala biatloncev v letu 2023 na Pokljuki so se v šprintu pomerile tekmovalke. Zmagala je Švedinja Elvira Öberg, druga je bila Francozinja Julia… »

Sodišče izločilo del dokazov v zadevi Balkanski bojevnik #video

SiolNET 05.01.2023
Ljubljansko okrožno sodišče je delno ugodilo predlogu obrambe in izločilo del dokazov v zadevi Balkanski bojevnik. Zaradi izločitve dokazov zagovorniki obtoženih zdaj zahtevajo izločitev sodnega senata pod vodstvom sodnice Marjete Dvornik, o čemer… »

GZS odločno proti dvigu minimalne plače za več od inflacije

SiolNET 05.01.2023
Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) podpira uskladitev bruto minimalne plače z medletno decembrsko inflacijo, saj to ohranja kupno moč prejemnikov najnižjih plač, je pa proti uskladitvi, večji od minimalne zakonske obveze, kot se obeta glede na… »

»Nameravamo ukiniti nekaj več kot 18.000 delovnih mest«

Mladina 05.01.2023
Amazon bo množično odpuščal, tudi v Evropi. Ameriški spletni velikan Amazon je v sredo sporočil, da bo ukinil več kot 18.000 delovnih mest. Kot razlog so v podjetju navedli negotove gospodarske razmere in dejstvo, da so v času pandemije covida-19… »

Umrla legendarna nemška smučarka Rosi Mittermaier

RTV Slovenija 05.01.2023
V 73. letu starosti je umrla nemška smučarska ikona Rosi Mittermaier. Dvakratna olimpijska prvakinja se je poslovila po hudi bolezni, je sporočila njena družina. Mittermaier je postala zvezda olimpijskih iger v Innsbrucku, potem ko je osvojila naslova… »

Pred ustavnimi sodniki pobuda za oceno ustavnosti novele zakona o RTV-ju

RTV Slovenija 05.01.2023
Ustavno sodišče ima na dnevnem redu obravnavo pobude za ustavno presojo novele zakona o RTV Slovenija. Pobudniki zahtevajo začasno zadržanje izvajanja novele in absolutno prednostno obravnavo, pa tudi razpis javne obravnave pobude. Vlagatelji pobude… »

Takšen bo najbolj učinkovit električen volkswagen

Finance.si 05.01.2023
Volkswagen je na sejmu zabavne in uporabne elektronike CES v Las Vegasu razkril novo električno limuzino, ki je zasnovana na skupni osnovi MEB Po treh petvratnikih, ID.3, ID.4 in ID.5, je prišel čas za električno limuzino oziroma sedan. To vlogo je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem