Arhiv novic 08.01.2023

V nesreči avtobusov v Senegalu okoli 40 mrtvih

SiolNET 08.01.2023
V trčenju dveh avtobusov v kraju Gnibi v Senegalu je po zadnjih podatkih umrlo 39 ljudi, več kot sto pa je ranjenih. Senegalski predsednik Macky Sall je s ponedeljkom razglasil tridnevno žalovanje. Po podatkih senegalskega tožilstva je eden od… »

GLADINA MORJA BO POVIŠANA! Reke bodo hitro narasle do velikih pretokov, tudi na Primorskem

Regional 08.01.2023
Reke v zahodnem delu države, predvsem v porečju Vipave, bodo v noči na ponedeljek hitro narasle do velikih pretokov. Možna bodo tudi razlivanja posameznih rek in manjših vodotokov, so sporočili z Uprave za zaščito in reševanje RS. Okoli polnoči… »

Umrla še ena nogometna legenda

Delo 08.01.2023
V Braziliji je le nekaj dni po Peleju umrla še ena nogometna legenda. Zaradi raka na črevesju je boj za življenje pri 68 letih izgubil Carlos Roberto de Oliveira Dinamite, najboljši strelec v zgodovini brazilske lige, poroča AFP. Novico o smrti je… »

Princ Harry: želi si družine, ne institucije

Slovenske novice 08.01.2023
Dva dni pred izidom knjige Harryjevih spominov bosta na ogled intervjuja z njim. Obe televizijski hiši, ameriška in britanska, sta pogovor označili za ekskluzivnega. V torek na prodajne police in v spletne trgovine prihaja težko pričakovana knjiga… »

Eden pri Škofji loki povzročil dve nesreči, drugi pri Bledu končal ob drevesu na boku

Necenzurirano 08.01.2023
Alkohol ne sodi za volan. Škofjeloški policisti so v petek zvečer obravnavali voznika, ki je pijan (0,89 mg/l) povzročil dve prometni nesreči, in sicer se je zabil v dva avta drugih dveh voznic. Policisti so mui prepovedali nadaljno vožnjo… »

Dembele ukanil Oblaka in prinesel izredno dragoceno zmago Barçi

Delo 08.01.2023
Največji obračun 16. kola španskega nogometnega prvenstva je na gostovanju pri Atleticu z 1:0 dobila Barcelona, ki zdaj sama vodi na vrhu lestvice. Dvoboj kola v španskem prvenstvu je gostil štadion madridskega Atletica, ekipa Jana Oblaka je… »

Tedenski horoskop od 9. do 15. januarja

Svet24 08.01.2023
Vsak človek ima možnost, da se odloči, kaj bo spremenil ali sprejel. Vrednote so sestavni del življenja, so ključne za osebni razvoj in so priložnost za raziskovanje. Seveda ima vsak svoje vrednote in šele skupaj se učimo in sestavljamo mozaik… »

Norvežan razred zase, zelo dober tudi Štefan Hadalin

SiolNET 08.01.2023
Zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Adelbodnu je Norvežan Lucas Braathen, drugi je bil njegov rojak Atle Lie McGrath, tretji pa Nemec Linus Strasser. Štefan Hadalin je tekmo končal na 14. mestu. Sportal Marco Odermatt poskrbel za švicarsko… »

Konec slabe banke, ki je državi prinesla lep dobiček, v javnosti pa zanetila nekaj afer

Svet24 08.01.2023
S koncem leta se je končala zgodba Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je bila eden ključnih igralcev velike sanacije bank pred nekaj manj kot desetletjem. Ob splošni oceni, da je bilo poslovanje DUTB uspešno, pa ga je zaznamovalo tudi… »

PRIPOROČILA NIJZ PRED ODHODOM NA KITAJSKO: Potniki naj bodo cepljeni, vključno s poživitvenimi odmerki

Regional 08.01.2023
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je danes objavil priporočila za potnike, ki potujejo na Kitajsko ali se od tam vračajo. Priporočljivo je, da so potniki cepljeni z vsemi priporočenimi odmerki cepiva proti covidu-19, da v zaprtih prostorih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem