Arhiv novic 09.01.2023

S čim se pravzaprav hvali Robert Golob?

Finance.si 09.01.2023
Predsedniku vlade se je hvalisanje glede ukrotitve inflacije vrnilo kot bumerang Verjetno najpomembnejša tema minulega leta je bila poleg vojne v Ukrajini inflacija. In tako bo, kot kaže, tudi letos, v Sloveniji se bomo ukvarjali še z marsičim drugim… »

OVIRAN PROMET MIMO OŠ ŠKOFIJE: Med vrtcem in križiščem za Tinjan izmenično enosmerno

Regional 09.01.2023
Zaradi del v okolici novega objekta Osnovne šole Oskarja Kovačiča Škofije bo od jutri, 10. januarja, začasno močno oviran promet na cesti Spodnje Škofije mimo šole, natančneje od vrtca do križišča s cesto proti Tinjanu. Dela bodo predvidoma… »

Najbolj vroča tehnologija ta hip: kako lahko pomaga Slovencem?

SiolNET 09.01.2023
Svetovni splet že slab mesec in pol drhti zaradi potenciala ChatGPT, prelomne umetne inteligence, ki ima, tako se zdi, odgovor na skoraj vsako vprašanje, njeni največji privrženci pa tako rekoč vsak dan odkrivajo nove stvari, ki jih zmore narediti… »

Podprite svoje favorite v izboru Naj Digi 2023: prvi glasovalni krog je odprt

SiolNET 09.01.2023
Letošnji izbor v večini kategorij uvaja dodaten prvi krog, v naslednjih dveh krogih pa imajo ocene bralcev še vedno največji delež. Začetek leta je že tradicionalno čas, ko pogledamo v preteklo leto – tudi z izborom Naj Digi, v katerem bralci… »

Rekordno leto: še nikoli jih niso prodali toliko, cene osupljive #foto

SiolNET 09.01.2023
Rolls-Royce je lani prvič prodal več kot šest tisoč avtomobilov v enem letu. Za vozila iz "bespoke", torej kupcu prilagojene ponudbe, so novi lastniki v povprečju plačali pol milijona evrov, za nekatere phantome pa celo več kot dva milijona evrov… »

Dodatnih 117 milijonov evrov za energetiko: kako daleč smo z načrtovanjem novih naložb?

Finance.si 09.01.2023
Časa ni veliko, vse projekte bo treba končati najpozneje leta 2026, sicer bomo izgubili vsaj del denarja Slovenijo čaka dvojna dopolnitev oziroma sprememba načrta za okrevanje in odpornost (NOO) – poleg tega, da je treba načrt prilagoditi… »

Plača družinskega zdravnika 10 evrov neto na uro, v ambulanti za neopredeljene pa 80 evrov

Finance.si 09.01.2023
Bo ta anomalija povzročila nove težave v sistemu primarnega zdravstva? V zdravstvenih domovih se v teh dneh ubadajo s tem, kako organizirati delo oziroma dobiti osebje za delo v ambulantah za neopredeljene paciente. Plačilo, ki ga uvaja minister za… »

Kaj narediti, da vaša pokojnina ne bo znašala samo 600 evrov?

24ur 09.01.2023
Sploh sedaj v času visoke inflacije je zelo pomembno, da se odločimo za primerno obliko investiranja za svojo prihodnost. Za prihodnost, ki bo pokrivala inflacijo in na dolgi rok prinašala dovolj visoke donose. Poleg tega bi naj naložba omogočala… »

Slovenke za konec kvalifikacij še proti Albankam in Poljakinjam

24ur 09.01.2023
Slovenke, ki nastope v kvalifikacijah izkoriščajo kot pripravo za domače evropsko košarkarsko prvenstvo, so na dosedanjih štirih tekmah zbrale dve zmagi in dva poraza. Premagale so Albanijo in Poljsko ter bile dvakrat poražene proti Turčiji… »

Teolog Edi ubil soseda, očeta štirih otrok

Slovenske novice 09.01.2023
Grozi mu dosmrtni zapor. Čez natanko tri dni bo minilo eno leto od grozljivega umora, ki naj bi ga v Italiji zagrešil 55-letni Slovenec Edi Žegarac. Zgodilo se je v predelu letoviškega Riminija – Misanu Adriaticu – navsezgodaj zjutraj. Ura je bila… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem