Arhiv novic 09.01.2023

Ste voznik? Potem morate vedeti za te spremembe v 2023!

Zurnal24 09.01.2023
Policisti vas odslej ne bodo več peljali na strokovni pregled. Pričakujte številne prilagoditve predpisov, morda pa tudi strožji postopek na tehničnem pregledu. Na enem mestu smo zbrali napovedi, kaj se bo letos spremenilo za udeležence v cestnem… »

Dončićev prijatelj ruši strelske mejnike, Jokić znova pisal zgodovino #video

SiolNET 09.01.2023
V noči na torek je bilo v ligi NBA odigranih šest srečanj. Vlatko Čančar je Denverju do zmage nad Los Angeles Lakers, pri katerih je manjkal LeBron James, pomagal z dvema točkama, Nikola Jokić pa se je podpisal že pod 11. trojni dvojček v tej… »

Petra Vlhova ustavila pohod Mikaele Shiffrin

RTV Slovenija 09.01.2023
Petra Vlhova je pod žarometi na slalomu v Flachauu v neposrednem dvoboju premagala Mikaelo Shiffrin in slavila prvič v sezoni. Slovakinja je bila v vodstvu že po prvi vožnji. Na koncu je bila hitrejša za 43 stotink. Slovenke so ostale brez finala… »

Janković, ki mu zdravniki uhajajo iz ZDL, razpisuje šest zdravstvenih koncesij

Finance.si 09.01.2023
Ponudbe interesentov – dobili so jih sedem – odpirajo danes dopoldne. Bodo med njimi tudi družinski zdravniki, ki so dali odpoved v ZD Ljubljana? Mestna občina Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića je v začetku decembra objavila javni… »

Med 50 rekorderji z najvišjimi plačami v javnem sektorju 48 zdravnikov

24ur 09.01.2023
Na portalu plač javnega sektorja je objavljenih 50 najvišjih plač v javnem sektorju za oktober prejšnjega leta. Med rekorderji so tudi tokrat zaposleni v zdravstvu, v glavnem zdravniki, vsi pa so prejeli bruto plačo nad 10 tisoč evri, najvišja… »

Skrivnostno izginila vnukinja srbskega generala, enega najtesnejših sodelavcev Tita?

Svet24 09.01.2023
Za Silvestrovo je poslovno odpotovala v Washington. Od 1. januarja je pogrešana. Za 39-letno Ano Walshe, mati treh otrok iz ameriške zvezne države Massachusetts, se je za Silvestrovo po odhodu na letališče v Bostonu izgubila vsaka sled. Mediji so v… »

Edinega preživelega ustrelili kot talca (FOTO)

Slovenske novice 09.01.2023
Po koronaukrepih je na Osankarici ponovno potekala spominska slovesnost ob padcu Pohorskega bataljona. Na pohodu tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar in prvi predsednik Milan Kučan. Več kot 3000 ljudi, med njimi predsednica republike dr… »

Družinskih kombijev ni konec: umik nekaterih priložnost za druge?

SiolNET 09.01.2023
Zdi se, da je Mercedes ravno pravi čas v Slovenijo pripeljal svoj družinsko uporabni citan. Po seriji naključij gre za enega redkih družinskih enoprostorcev pri nas, ki stavi na uporabnost, preprosto uporabo in mešanico tehnologij, ki zagotovijo… »

5 slik slovenskega zdravstva in primerjava z rezultati tistih, ki jih politično jemljemo za zgled

Finance.si 09.01.2023
Kdo ima največ zdravnikov in sester, kje je najmanj univerzalno zdravstveno zavarovanih ljudi, kdo ima najbolj nedostopne storitve, kje imajo največ mrtvih, pa bi z optimalnim vstopom v sistem in zdravljenjem lahko živeli Sloveniji bosta pri pripravi… »

Kap vas bo, ko boste videli, kaj je našla v banani (FOTO)

Slovenske novice 09.01.2023
Sin in mož sta zaradi njenega odkritja raje preskočila te sadeže. Razkrivamo, kaj bi lahko povzročilo krvave banane. Z bananami se radi posladkamo in si napolnimo želodček pred ali med vadbo. Zato ni nič nenavadnega, da so pogosto del naše… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem