Arhiv novic 15.01.2023

Popolno norveško zmagoslavje v Wengnu

Dnevnik 15.01.2023
Prestižni, a skrajšani smuk svetovnega pokala v alpskem smučanju je v Wengnu dobil Aleksander Aamodt Kilde, slalom pa že tretjič Henrik Kristoffersen. Vsi trije slovenski alpski smučarji do točk, njihove uvrstitve pa so bolj za pozabo. Potem ko je… »

Za "mis vesolja" okronana predstavnica ZDA, R'Bonney Gabriel

RTV Slovenija 15.01.2023
V New Orleansu v ZDA so s precej manj pompa kot pred leti okronali novo mis universe. To je postala domačinka filipinskega rodu R'Bonney Gabriel, prva spremljevalka je postala Venezuelka, tretjeuvrščena pa prihaja iz Dominikanske republike. Sobotni… »

»Sila ob trku je bila takšna, da ji je sezulo škorenjček«

Svet24 15.01.2023
V Sloveniji imamo med 10 in 12 tisoč usposobljenih prvih posredovalcev, prostovoljcev, ki vam lahko pomagajo v primeru nesreče ali nenadne obolelosti in vam tako rešijo življenje. Pred tednom dni smo na družbenih omrežjih prebrali pretresljiv zapis… »

Na ulicah Madrida protestiralo 30.000 zdravstveni delavcev

Svet24 15.01.2023
V Madridu se je danes zbralo okoli 30.000 zdravstvenih delavcev, ki so protestirali proti uničevanju javnega zdravstva. Zahtevali so ustavitev zmanjševanja sredstev in privatizacije javnega zdravstva v regiji. Na demonstracijah je več deset ljudi… »

JAPONSKI OBRED OB VSTOPU V NOVO LETO PRVIČ V KOPRU: Ste že slišali za Kagami Biraki? (FOTO)

Regional 15.01.2023
V Kopru je včeraj potekal dogodek Kagami Biraki, ki s simboličnim razbijanjem soda predstavlja praznovanje japonskega novega leta. Kot so poudarili organizatorji, je bila ta prireditev leta 2019 in 2020 v Ljubljani, po premoru zaradi pandemije pa je… »

SLOVENSKE ŠOLE V ITALIJI IŠČEJO 89 UČITELJEV: Kandidati imajo enake pogoje kot italijanski kolegi

Regional 15.01.2023
V italijanskem uradnem listu je bil v sredo objavljen redni razpis za 89 mest za učitelje v srednjih šolah prve in druge stopnje s slovenskim učnim jezikom v Italiji. Rok za prijavo na razpis se izteče 9. februarja. Največ mest je na voljo za… »

Nemčija na krilih vratarja Birlehma za gol boljša od Srbije

RTV Slovenija 15.01.2023
Na svetovnem prvenstvu v rokometu so odigrali tekme drugega kroga v skupinah od E do H. Na derbiju med Nemčijo in Srbijo v Katovicah so zmagali Nemci s 34:33. Junak nemške zmage je bil rezervni vratar Joel Birlehm, ki je v končnici srečanja s… »

Slovenca uspešno v cilju, zmaga za Benavidesa in Al Atijaha #video

SiolNET 15.01.2023
Kevin Benavides (KTM) med motoristi in Katarec Naser Al Atijah (Toyota) med avtomobilisti sta zmagovalca relija Dakar, ki se je po 14. etapah končal v Savdski Arabiji. Uspešno sta ga končala tudi oba Slovenca: Toni Mulec je bil skupno 24., Simon… »

Luka Dončić bo imel hitro priložnost za revanšo

Delo 15.01.2023
Dallas bo imel priložnost za popravni izpit po visokem porazu že v ponedeljek zjutraj, ko bo naslednja tekma ponovno v Portlandu. Košarkarji Portland Trail Blazers so v severnoameriški ligi NBA s 136:119 premagali Dallas Mavericks. Za poražene goste… »

Slovenci v ponedeljek proti "smetani mednarodnega rokometa"

RTV Slovenija 15.01.2023
Slovenski rokometaši so že arhivirali zmagi nad Savdijci in Poljaki, že v ponedeljek pa jih čakajo najtežji tekmeci v skupinskem delu svetovnega prvenstva na Švedskem in Poljskem. V dvorani Spodek v Katovicah se bodo ob 18. uri pomerili s Francozi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem