Arhiv novic 15.01.2023

KAJ JE NASLEDNJI KORAK PO MICHELINOVIH ZVEZDICAH? Ena najbolj čislanih restavracij bo postala laboratorij

Regional 15.01.2023
Koebenhavnska restavracija Noma, ki je večkrat zasedla prvo mesto na seznamu 50 najboljših restavracij sveta, bo konec leta 2024 zaprla svoja vrata. Restavracijo s tremi Michelinovimi zvezdicami bodo preoblikovali v laboratorij, posvečen inovacijam na… »

Kaja Juvan brez težav napredovala, čaka jo zmagovalka Wimbledona

SiolNET 15.01.2023
Na teniškem OP Avstralije se začenja zares. Na prvem letošnjem turnirju za grand slam se bodo pomerile najboljše igralke. Že prvi dan je na igrišče stopila Kaja Juvan in se brez večjih težav uvrstila v drugi krog tekmovanja. V nadaljevanje… »

V torek nove cene goriv: bencin “gor”, dizel “dol”

Kozjansko 15.01.2023
V torek se bodo po vsej verjetnosti spremenili maloprodajne cene goriv zunaj avtocestnega sistema. Pri časniku Finance so z izračuni napovedali, da bi se lahko cena dizelskega goriva znižala, 95-oktanskega bencina pa povišala. Po njihovih napovedih… »

Zunanja ministrica v Podgorici pozvala k imenovanju ustavnih sodnikov

SiolNET 15.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes na drugem obisku v Črni gori sogovornike pozvala k imenovanju ustavnih sodnikov. "Upam, da bodo politične stranke v dialogu in brez odlašanja imenovale sodnike. To je pogoj za zagotovitev spoštovanja temeljnih… »

Neverjetno, a dokazano: Pečen krompirček je odličen za hujšanje

Primorske 15.01.2023
Krompir je najbolj vsestranska vrsta zelenjave in dolgo je zmotno veljal za redilnega. Krompir je dolga leta zmotno veljal za redilnega, zdaj pa so znanstveniki spoznali, da je zelo zdrav in odličen tudi za hujšanje. Ste že slišali za dieto s… »

Fifa zaradi navijaških ekscesov na SP kaznovala Srbijo, Mehiko in Ekvador

Dnevnik 15.01.2023
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je izdala kazni trem nacionalnim zvezam zaradi dogodkov na svetovnem prvenstvu v Katarju. Kazni zaradi obnašanja navijačev so prejele Srbija, Mehika in Ekvador. Srbija je bila kaznovana tudi zaradi obnašanja njenih… »

Zasebni sektor ima nižje plače, da ima javni lahko višje

Finance.si 15.01.2023
Dvigi plač v javnem sektorju, ki po višini povprečnih plač že tako precej prehiteva zasebni sektor, pomenijo hitro povečevanje proračunskih izdatkov… »

Kakšno stanovanje lahko najamete v Ljubljani za 500 evrov ali manj

Slovenske novice 15.01.2023
V večini primerov gre za garsonjere. Največ ponudbe je na območju Bežigrada, najmanj v centru. Če ste se v zadnjem času s kom pogovarjali o najemu stanovanja v Ljubljani, vam je gotovo potarnal, da je v mestu težko dobiti kaj primernega za 500… »

Nekdanja poslanka Mojca Škrinjar doživela šok

Slovenske novice 15.01.2023
Položnica je ubijalska, je zapisala poslanka. Ni pa navedla, za kolikšno podražitev je šlo, niti kakšen znesek je bil na njeni položnici. Inflacija je precejšnja, podražitve nas spremljajo iz dneva v dan. Dražja je hrana, dražje so storitve, ob… »

Kot letalski mehanik se moraš izkazati že kot začetnik

Delo 15.01.2023
Letalska mehaničarka Rosana Kolar podira stereotipe o moških in ženskih poklicih. V nadaljevanju preberite: Diplomirana inženirka strojništva in letalska mehaničarka Rosana Kolar je peta prejemnica priznanja Inženirka leta, namen katerega je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem