Arhiv novic 17.01.2023

Ob velikih težavah s pomanjkanjem kadra v Komendi le odprli dom starejših občanov #video

SiolNET 17.01.2023
V začetku tedna so v Komendi odprli nov dom starejših občanov in sprejeli prve stanovalce. Podjetje SeneCura je sicer odprtje načrtovalo že za lansko jesen, a se je vselitev zaradi pomanjkanja kadra zamaknila. Z enakimi težavami so se soočali ob… »

Vlada dviguje plače, državljani pa plačujemo

Spodnje Podravje 17.01.2023
Da imajo pomočnice vzgojiteljic in vzgojiteljev v vrtcih prenizke plače se vsi strinjamo, saj mnogi po novem niti ne dosegajo trenutne minimalne plače. Najbolj bodejo v oči dodatki za sodnike in tožilce, ki znašajo kar 600€ po osebi. Vse te… »

RTV / Kdo prevzema urednikovanje TV Dnevnika

Mladina 17.01.2023
Medtem ko je odgovorna urednica Jadranka Rebernik spet na bolniški, je vajeti v roke prevzela nekdanja svetovalka v kabinetu druge Janševe vlade Ksenija Koren. Včeraj je generalno vodstvo objavilo sporočilo za javnost, da je RTV pridobila medijske… »

Japonci so izumili čips, ki ga spijemo

Slovenske novice 17.01.2023
Čips, ki je postal uspešnica številka ena med gamerji. Povsem jasno, zakaj! Podjetje Koike-Ya iz Tokia je naredilo čips, ki si ga tako rekoč zlijete v usta. Zdrobljen je na manjše koščke, embalaža pa je oblikovana tako, da se v enem kotu vrečke… »

Natalija Kolšek s hčerko pred mikrofonom

Slovenske novice 17.01.2023
Temperamentna Štajerka je že dolga leta suverena na glasbenih odrih, kjer zna poskrbeti za nepozabno zabavo. Ne pravijo ji zaman Natalija Kolšek za priboljšek. Sodelovanje v šovu Znan obraz ima svoj glas pa jo je priljubilo še mlajšemu občinstvu… »

Kako lahko Evropa trajno reši svoje trenutne težave z energijo

Finance.si 17.01.2023
Pod črto visoke cene električne energije sploh niso bile tako zelo slaba stvar. Sprožile so namreč spodbudo k manjši porabi, s čimer je Evropa zmanjšala potrebo po uvozu plina. A tudi to še ni povsem rešilo težave.… »

"ZZZS – eden od velikih grobarjev javnega zdravstva"

Necenzurirano 17.01.2023
Neodvisni slovenski zdravniki Matej Beltram, Gorazd Kalan, Matija Kališnik, Marko Noč, Simon Podnar in Samo Vesel, povezani v skupino Zdravstvo.si, ki se zavzema za javno zdravstvo v korist bolnika, opozarjajo, da Zavod za zdravstveno zavarovanje… »

Kitzbühel sneg še čaka, a je Streif dobro pripravljen

SiolNET 17.01.2023
Iz Wengna so se smučarji preselili še na eno tradicionalno prizorišče tekem svetovnega pokala − v Kitzbühel. Prvi trening smuka je dobil Ryan Cochran-Siegle. Še bolj pomembna je novica o vremenu: to bo končno naklonjeno smučarjem in tekmovanju… »

Začenja se lov na najmlajšega svetovnega prvaka

SiolNET 17.01.2023
Prvi je bil že leta 1911, zdaj je najprestižnejši na svetu. Reli Monte Carlo. Prva dirka svetovnega prvenstva. Na domačih cestah bo Sebastien Ogier konec tedna skušal zmagati že devetič. Aktualni svetovni prvak Kalle Rovanperä, najmlajši v… »

Pri 118 letih se je poslovil najstarejši človek na svetu, francoska nuna Lucile Randon

RTV Slovenija 17.01.2023
Slab mesec pred 119. rojstnim dnem je umrla sestra Andrej, znana kot najstarejša oseba na svetu. Preden je francoska katoliška redovnica, rojena 11. februarja 1904 kot Lucile Randon, življenje namenila bogoslužju, je skrbela za sirote in ostarele… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem