Arhiv novic 17.01.2023

Panzeri, eden glavnih osumljencev v korupcijskem škandalu, sklenil dogovor s tožilstvom

RTV Slovenija 17.01.2023
Nekdanji italijanski evropski poslanec Antonio Panzeri, eden glavnih osumljencev v korupcijskem škandalu, ki pretresa Evropski parlament, je z belgijskim tožilstvom sklenil dogovor o sodelovanju v zameno za "omejeno" zaporno kazen. S tožilstva so… »

Brady s Tampa Bay Buccaneers obstal v prvem krogu končnice

Dnevnik 17.01.2023
Tampa Bay Buccaneers, katerih član je legendarni podajalec Tom Brady, so v noči na torek izpadli v prvem krogu končnice v ligi ameriškega nogometa NFL. Od prvakov leta 2021 so bili tokrat prepričljivo boljši Dallas Cowboys z 31:14. Za sedemkratnega… »

Bettiol prehitel dež in dobil prolog na prvem dejanju v sezoni

RTV Slovenija 17.01.2023
Kolesarska svetovna serija 2023 se je začela s kratkim, 5,5-km prologom za dirko "tam spodaj". Najhitrejši čas je postavil Italijan Alberto Bettiol (EP Education EasyPost), ki je šel na progo, še preden se je v Adelajdi dež zlil na kolesarje. Na… »

Poslovni prostori Pošte Slovenije v Celju

Celje.info 17.01.2023
Zbiranje nezavezujočih ponudb Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, objavlja Javno povabilo k oddaji nezavezujočih ponudb za nakup poslovne stavbe v Celju, Krekov trg 9. Zbiranje ponudb bo potekalo na spletnem portalu NAI ponudba, od… »

Za žensko nogometno SP prodali že več kot pol milijona vstopnic

SiolNET 17.01.2023
Potem ko je Evropska nogometna zveza (Uefa) lani podrla rekord ženskih evropskih prvenstev, v Angliji si je tekme na stadionih namreč ogledalo skoraj 575.000 gledalcev, se visok obisk obeta tudi na letošnjem ženskem svetovnem prvenstvu v Avstraliji in… »

Toni Mulec: "Vsak dan, ko sem prišel v cilj, je bil že dosežek"

RTV Slovenija 17.01.2023
Slovenskemu motociklistu Toniju Mulcu, ki je bil na enem najtežjih relijev na svetu v Dakarju 24., so ob vrnitvi v Slovenijo pripravili sprejem v domačem Slovenj Gradcu. Mulec je sicer po osnovni "dirkaški izobrazbi" motokrosist, a se v zadnjem obdobju… »

Odprta vprašanja v slovenski skakalni reprezentanci

SiolNET 17.01.2023
Ob pogledu na skupni vrstni red svetovnega pokala v smučarskih skokih vlada v slovenskem taboru zadovoljstvo, saj je Anže Lanišek v igri za veliki kristalni globus. Selektor Robert Hrgota verjame, da se bodo dvignili tudi preostali. Saporo, ki je… »

Trčenje na Lopati (dopolnjeno), gorel zabojnik

Celje.info 17.01.2023
Včeraj so ob 8.46 na Ulici Frankolovskih žrtev v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in zdravstveni delavki omogočili dostop do starejše občanke. Ob 23.00 je v Valvasorjevi ulici v Celju na ekološkem otoku gorel… »

Furs preverja, ali oddajate stanovanje v najem in bi morali plačati kar tri različne davke

Finance.si 17.01.2023
Davkarji spet iščejo, kdo bi moral poleg nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča plačati še dodatni davek na stanovanje ali počitniško hišo in – če oddajate stanovanje – tudi davek na oddajanje premoženja v najem… »

Boštjančič, Mesec, Han – kam so šli vsi varuhi stabilnosti javnih financ?

Finance.si 17.01.2023
Golobova vlada je zminirala Janševo davčno reformo, ki bi višje neto plače prinesla vsem, češ da je finančno nevzdržna. Kako vzdržna pa je poplava dvigov plač v javnem sektorju?… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem