Arhiv novic 17.01.2023

»Odstop obrambne ministrice je hud udarec za kanclerja«

Mladina 17.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Odstop nemške obrambne ministrice Christine Lambrecht je hud udarec za kanclerja Olafa Scholza. V tednu, ko bodo članice Natove kontaktne skupine za Ukrajino v ameriškem oporišču Ramstein v Nemčiji vnovič razpravljale o nadaljnji… »

Za načrtovanih 19 ambulant nimajo dovolj zdravnikov

Dnevnik 17.01.2023
Zdravstveni dom Ljubljana je v ponedeljek in torek odprl prvi ambulanti za neopredeljene paciente. Po načrtih ministrstva za zdravje bi jih morali glede na območju Ljubljane odpreti 19, a ker zdravnikov za toliko ambulant ni na voljo, jih bodo odprli… »

Spacey ob italijanski nagradi za življenjsko delo: S to podelitvijo branijo umetniške dosežke

RTV Slovenija 17.01.2023
Oskarjevec Kevin Spacey, ki so ga v italijanskem Nacionalnem muzeju kinematografije v Torinu ovenčali z nagrado stella della mole za življenjsko delo, je v zahvalnem govoru med drugim poudaril njihov pogum, da so ga nagradili in povabili. Kevin Spacey… »

Kaj se zgodi, če na bankomatu vzamemo denar, ki ga je nekdo pozabil?

Zurnal24 17.01.2023
Primer pozabljenega denarja na bankomatu in kazen, ki lahko doleti tistega, ki ga vzame. Tolminski policisti so včeraj obravnavali primer gospe, ki je v soboto popoldne na enem izmed bankomatov na tolminskem pozabila sto evrov gotovine. Imela je srečo… »

Policist iz Londona priznal krivdo za 24 posilstev

SiolNET 17.01.2023
V Veliki Britaniji razburja primer policista londonske metropolitanske policije, ki je priznal krivdo za 24 posilstev in drugih spolnih napadov na 12 žensk v skoraj dveh desetletjih. Danes so ga uradno odpustili iz londonske metropolitanske policije… »

Število delovno aktivnih novembra rekordno, največ novih zaposlitev v zdravstvu in socialnem varstvu

RTV Slovenija 17.01.2023
Novembra lani je bilo v Sloveniji delovno aktivnih približno 931.200 ljudi, kar je nov rekord, odkar statistični urad spremlja podatke. Najbolj se je število povečalo v zdravstvu in socialnem varstvu. Novembra lani je bilo v Sloveniji delovno aktivnih… »

V Repniču streljali na 66-letnika

Primorske 17.01.2023
V katinarsko bolnišnico so včeraj zvečer reševalci prepeljali hudo ranjenega 66-letnika, ki so ga neznanci oropali pred njegovim domom v Repniču. Vanj so tudi streljali, poroča Primorski dnevnik. TRST > 66-letniku, rajonskemu svetniku Bratov Italije… »

Biografski film o Amy Winehouse

Mladina 17.01.2023
Skoraj 12 let po smrti se je začela produkcija biografskega filma o življenju britanske ikone soula Amy Winehouse. Skoraj 12 let po smrti Amy Winehouse se je začela produkcija biografskega filma o življenju britanske ikone soula Amy Winehouse. Da se… »

LeBron James z 48 točkami še korak bliže Abdul-Jabbarju

Delo 17.01.2023
Na poseben večer v ligi NBA, ko slavijo dan Martina Luthra Kinga, je Tatum zbral doslej največ točk v tej sezoni. Boston Celtics so zabeležili še 33. zmago v rednem delu sezone severnoameriške košarkarske lige NBA in ostajajo na vrhu razpredelnice… »

Hud udarec mafiji: po treh desetletjih skrivanja prijeli Diabolika

Slovenske novice 17.01.2023
Italijanska policija nadela lisice vodji cosa nostre. Italijanska policija je včeraj aretirala najbolj iskanega mafijca v državi, vodjo sicilijanske cosa nostre, Mattea Messino Denara z vzdevkom Diabolik, ki je bil na begu že tri desetletja. Po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem