Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Vladimir Prebilič: Župani pričakujemo višje plače

SiolNET 17.01.2023
Sodelovanje med občinami in državo je zelo pomembno, sta si bila danes na srečanju županj in županov v organizaciji Skupnosti občin Slovenije enotna predsednik skupnosti Vladimir Prebilič in ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik… »

Pri Unescu sprejemali odločitve tudi na podlagi lobiranja

Delo 17.01.2023
ZDA po treh letih znova pred vrati organizacije Unesco, ki ji očitajo neučinkovito in netransparentno delovanje. V nadaljevanju preberite: Birokratiziranost postopkov, nesmotrna poraba denarja, politično lobiranje, nepotizem, neodločnost in… »

Po desetih letih spet izbrali Američanko

Primorske 17.01.2023
V New Orleansu so v nedeljo okronali novo miss Universe. Naslov najlepše je osvojila 28-letna Američanka R'Bonney Gabriel, njena prva spremljevalka je Amanda Dudamel iz Venezuele, druga pa Andreína Martínez iz Dominikanske republike. NEW ORLEANS… »

Bodo zahodni tanki pregnali Rusijo iz ukrajinskega ozemlja?

Nova 24TV 17.01.2023
Vojaške vaje z Leopardom 2 (Foto: epa) Vojna v Ukrajini je zašla v pat položaj, vendar se bo bojno ravnovesje morda premaknilo, potem ko je Britanija objavila, da bo Kijevu poslala težke tanke zahodne izdelave, za katere je Ukrajina že dolgo prosila… »

Dušan Jelinčič / »O tigrovskem gibanju so pisali zgodovinarji, pisatelji pa še ne«

Mladina 17.01.2023
Tržaški pisatelj Dušan Jelinčič, dobitnik nagrade Prešernovega sklada, z literariziranimi spomini svojega očeta Zorka Jelinčiča, vodje tigrovcev. Tržaški pisatelj Dušan Jelinčič, dobitnik nagrade Prešernovega sklada za roman Šepet… »

Ko drevesa in otroci zrastejo, se življenje ustali

Delo 17.01.2023
Arhitekt, profesor in projektant množične stanovanjske gradnje ima po upokojitvi več časa za slikanje. V nadaljevanju preberite: Le redkokateri arhitekt, ne le doma, ampak tudi v svetu, se lahko pohvali, da je sprojektiral toliko stanovanj kot on… »

Epska izjava iztirila LeBrona, to redko slišimo

Zurnal24 17.01.2023
Na srečanju v Los Angelesu je imel veliki zvezdnik LeBron James zanimivo interakcijo z nasprotnikom. Pestra NBA noč na dan Martina Luthra Kinga se je končala s srečanjem med Los Angeles Lakers in Houston Rockets. Jezerniki so srečanje dobili… »

Prekipelo tudi upokojencem, 1. februarja pripravljajo protest na Trgu republike

Goriški portal 17.01.2023
Ker je vlada ob koncu preteklega leta preprečila uskladitev pokojnin, upokojence, predvsem tiste z najnižjimi pokojninami, pa vse bolj dušijo številne podražitve, je tudi upokojencem prekipelo. Upokojenci bodo v sredo, 1. februarja, ob 15. uri… »

Izšel jubilejni zbornik

Gorenjski glas 17.01.2023
Kamniški gorski reševalci, ki so lani praznovali stoletnico delovanja, so ob zaključku leta izdali tudi jubilejni zbornik z naslovom Gore nosimo v srcih. Kamnik – Gore nosimo v srcih je naslov zbornika ob stoletnici Društva Gorska reševalna služba… »

Popolne zapore državne ceste pod Sušo

Gorenjski glas 17.01.2023
Železniki – Zaradi gradnje druge faze protipoplavnih ukrepov na Selški Sori bodo na državni cesti med Železniki in Zalim Logom na območju gradnje zadrževalnika pod Sušo še naprej potrebne občasne popolne zapore ceste. Z Direkcije RS za vode… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem