Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Razpis za obnovo Šrajbarskega turna do poletja

Nova 24TV 17.01.2023
Ministrstvo za kulturo naj bi razpis za izbor izvajalca prenove gradu Šrajbarski turn v Krškem objavilo do poletja letos. Dela, ki bodo vključevala predvsem obnovo strehe, naj bi bila končana do konca letošnjega leta oziroma prve polovice leta 2024… »

Energija pozimi: juha je kraljica

Slovenske novice 17.01.2023
Zima je čas jin energije, ko se vse umiri in teče počasneje. Po tradicionalni kitajski medicini (TKM) je to čas ledvic. Tu je shranjena naša življenjska esenca. Kar bomo pozimi sejali, bomo čez leto želi. To, kako bomo sedaj jedli, čustvovali in… »

Globalna varnost s težiščem na vzhodu

Delo 17.01.2023
Napaka vodstva v Pekingu je, da z vlado japonskega premiera Kišide ni vzpostavilo odkritega dialoga o varnosti. V nadaljevanju preberite: V nasprotju z Ukrajino bo Japonska na morebitno vojno pripravljena veliko prej, preden se bo ta zgodila, kajti v… »

Astrologinja Lenka: Zdaj pa previdno, ne silite se v nič

Slovenske novice 17.01.2023
Včasih pride dan, ko moramo malo upočasniti. Lenka Stanić. FOTO: Osebni arhiv Dan zori z Luno v Škorpijonu in v eksaktnem trigonu z Neptunom. Ali sanjamo ali res čutimo nekaj, kar smo videli in zdaj moramo to le uresničiti. Ker je to globoka… »

»Dokler je Janša predsednik SDS, noben tak manever ne bo uspel«

Mladina 17.01.2023
Analitik Andraž Zorko meni, da so poteze Anžeta Logarja, poraženca predsedniških volitev,bposkus deradikalizacije Janševe SDS. V koaliciji večjih napetosti pred koalicijskim vrhom ni zaznati, aktualno razmerje moči pa je zagotovilo, da bo koalicija… »

Če izgine led, bo nadrsalo na milijone ljudi

Slovenske novice 17.01.2023
Do konca stoletja naj bi se stalilo več kot 80 odstotkov svetovnih ledenikov. Ob takšni topli zimi, kot smo ji priča, samo še največji nejeverneži ne verjamejo, da se res nekaj čudnega dogaja z našim podnebjem. Že povečano število naravnih… »

Kdo ima v resnici škarje in platno?

Mladina 17.01.2023
Koncesije podeljuje občina, zakonodajalec pa je z določitvijo različnih pogojev delovanja javnih zdravstvenih zavodov in koncesionarjev med njimi vzpostavil nelojalno konkurenco. Ker so delovni pogoji boljši pri koncesionarjih, zdravniki zapuščajo… »

Lani so umorili 50 odstotkov več novinarjev kot v letu 2021

Mladina 17.01.2023
Unesco opozarja na zaskrbljujoč porast umorov novinarjev v svetu. Lani so po svetu umorili 50 odstotkov več novinarjev in medijskih delavcev kot v letu 2021, v včeraj objavljenem poročilu opozarja Organizacija Združenih narodov za izobraževanje… »

Direktorski avto za »budget« ceno

Zurnal24 17.01.2023
Citroën je na ceste vrnil legendo, vendar v novi preobleki. C5 X ni neposredni naslednik C5, je pa neka mešanica karavana, limuzine in SUV-ja s poudarkom na nadstandardnem udobju. Slednje je na ravni veliko dražjih vozil, glede na udobno požiranje… »

Imam bolečine v kolkih – kako si lahko pomagam?

Domžalec 17.01.2023
Kolčni sklep je spoj med medenico in stegnenico. Spada med kroglaste sklepe, kar pomeni, da nam njegova oblika omogoča veliko gibljivosti. Da je sklep stabilen, skrbi veliko vezivnih tkiv, sklepna ovojnica in hrustančna »strehica« (labrum), še… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem