Slovenija arhiv novic 17.01.2023

POMEMBNA PRIDOBITEV POMORSKE FAKULTETE: Prvi poligon za urjenje pomorščakov (VIDEO)

Regional 17.01.2023
Na Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu imajo novo pridobitev – poligon za usposabljanje in reševanje iz vode. To je prvi in edini poligon za pomorščake v Sloveniji, na katerem se bodo lahko urili dijaki in študentje, za utrjevanje znanja… »

Bikoborbe / »Seveda vemo za trpljenje živali, a trpijo tudi ljudje, ki so vpleteni«

Mladina 17.01.2023
Španski režiser Albert Serra se bo lotil režije dokumentarnega filma Afternoons of Solitude, ki bo predstavil bikoborbo s perspektive psihične bolečine matadorja v bikoborskem ringu. Španski režiser Albert Serra se bo tokrat lotil režije… »

Lene voznike te dni čaka 200 evrov visoka globa

Zurnal24 17.01.2023
V promet le ustrezno pripravljeni, sicer vas lahko drago stane. Mnogi vozniki v snegu očistijo le stekla, nekateri le sprednje in še to delno, da avto vozijo kot podmornico. Tudi tisti bolj vestni pa pogosto snega ne odstranijo s strehe, na kar nas je… »

V Celju odprli 24 mio € vredno 1. etapo nadomestne novogradnje bolnišnice, ki vključuje tudi heliport (foto)

Kozjansko 17.01.2023
Včeraj so v Splošni bolnišnici Celje slovesno odprli novo stavbo s heliportom, ki je bila zgrajena v okviru etape 1 nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje. Gre za eno največjih investicij v zdravstvu, ki je razdeljena na več etap. Etapa 1… »

Ronaldo v dvoboj z Messijem kot kapetan ekipe zvezd

Delo 17.01.2023
Savdska Arabija je še naprej v središču nogometnega dogajanja, po španskem superpokalu sledi še italijanski, nato dvoboj Cristiana Ronalda in Lionela Messija. Pred četrtkovo (18.00) prijateljsko tekmo v Riadu so organizatorji potrdili, da bo… »

NZS v finalnem izboru za trajnostno nagrado Edie

Delo 17.01.2023
Nogometna zveza Slovenije se je z uspešno izvedenim projektom trajnostne nogometne tekme uvrstila v finalni izbor za nagrade Edie. Gre za najbolj znano mednarodno nagrado na področju trajnosti, sporoča Nogometna zveza Slovenije (NZS). Zmagovalca bodo… »

Gorelo v garažni hiši

Celje.info 17.01.2023
Včeraj je ob 14.38 na Mariborski cesti v Celju v pritličju garažne hiše trgovskega centra zagorelo osebno vozilo. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGE Celje in PGD Celje -Gaberje so požar, ki je vozilo v… »

Up slovenske košarke eden najboljših igralcev hrvaškega prvenstva

RTV Slovenija 17.01.2023
Saša Ciani velja za izjemno obetavnega košarkarja. 19-letni Novogoričan, ki letos odlično igra za Cedevito Junior, sanja, da bi nekoč zaigral v Evroligi. Če bi mu to uspelo z Olimpijo, bi bilo pa sploh nekaj posebnega, pravi. Avgusta bosta minili… »

Južna Koreja v svetu mode krepi svoj vpliv - novi obraz Diorja je Jimin, član skupine BTS

RTV Slovenija 17.01.2023
Modna hiša Dior je šla po poti tekmecev, kot so Chanel, Prada, Gucci, Givenchy in Alexander McQueen, in tudi sama za obraz svoje reklamne kampanje izbrala zvezdnika K-popa. Odločili so se za Jimina, člana glasbene skupine BTS. "Jimin je postal… »

Novo mesto: 81 javnih najemnih stanovanj v Podbrezniku

Nova 24TV 17.01.2023
Foto: Občina Novo mesto Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je s podjetjema CGP in TGH na rotovžu podpisal pogodbo za projektiranje in gradnjo dveh stanovanjskih blokov z 81 javnimi najemnimi stanovanji na območju Podbreznika. Pogodba za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem