Slovenija arhiv novic 17.01.2023

V jutranjih urah zgorelo stanovanje

Gorenjski glas 17.01.2023
V soboto zjutraj je izbruhnil požar v stanovanju večstanovanjskega bloka v središču Kranja. Enajst oseb so evakuirali, dve osebi pa sta potrebovali zdravniško oskrbo. Posredovalo je več kot trideset gasilcev. Kranj – V soboto zgodaj zjutraj so… »

Iskali pohodnika

Gorenjski glas 17.01.2023
Škofja Loka – V soboto pozno popoldne sta se na pobočju Lubnika izgubili dve osebi. Gorski reševalci iz Škofje Loke so ju s pomočjo koordinat našli in pospremili v dolino.… »

POLOVICA SLOVENCEV ZMANJŠALA ŽIVLJENJSKE STROŠKE: Koliko jih živi udobno in koliko se jih težko preživlja?

Regional 17.01.2023
Skoraj polovica oz. 45 odstotkov vprašanih prebivalcev Slovenije je v preteklih mesecih zaradi draginje zmanjšala nekatere življenjske stroške. Nadaljnjih 30 odstotkov vprašanih jih to načrtuje v prihajajočih mesecih, kaže raziskava, ki jo je… »

Bosanski elektrik: prevozi lahko do 100 kilometrov

Slovenske novice 17.01.2023
V Tvornici mašina Travnik so izdelali električni dostavnik; prevozi lahko do 100 kilometrov, pelje pa do 300 kg tovora. Proizvajalec strojnih delov GS Tvornica mašina Travnik iz BiH je predstavil prototip prvega električnega vozila, v celoti… »

Ani Marii in Nuši ukradli identiteto

Slovenske novice 17.01.2023
Igralka in televizijska voditeljica žrtvi pretkane spletne prevare. V reklame tablet za hujšanje brez dovoljenja dodali njuni podobi. Skorajda že čudežni pripravki za hujšanje, ki jih oglašujejo povsem neznana podjetja, so vaba za vse, ki se… »

Ob dvigih plač opozorila o omejenosti finančnega prostora: "Vlado je dogajanje prehitelo"

RTV Slovenija 17.01.2023
Kljub nekaterim zvišanjem plač javnih uslužbencev se plačne zahteve poklicnih skupin niso umirile. Čeprav se zdi, da vlada ugodi vsem, ki potrkajo na njena vrata, je finančni prostor omejen, opozarja predsednik fiskalnega sveta. Vlada je lani… »

Naša komercialna televizija zavita v črnino

Zurnal24 17.01.2023
Izgubili so sodelavko. Ekipa celjske komercialne televizije Arena žaluje za sodelavko Klavdijo Sušnik, ki jih je mnogo prezgodaj zapustila. "Z veliko žalostjo v srcu vam sporočamo, da nas je zapustila naša krasna sodelavka Klavdija Sušnik. V našem… »

Ivan in Katarina Hribar, Terme Snovik: “ V podjetništvu je treba vztrajati.”

Domžalec 17.01.2023
Ivan Hribar, oče Term Snovik, in njegova hči Katarina nam kažeta, kako se od preproste ideje pride do posla, ki združuje dobre ljudi, naravo in skrb za zdravje. Ideja o trajnostnem turizmu se je rodila že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in… »

Ocenjujemo: Greh

Delo 17.01.2023
Preiskava se kaže kot izhodišče za odpiranje skelečih vprašanj, ki zadevajo širšo družbo. V nadaljevanju preberite: Greh je kriminalka. Res je. A če smo v zadnjem času priča proliferaciji bolj ali manj uspešnih krimičev, ki nas precej… »

Ocenjujemo: Giselle

Delo 17.01.2023
Nova produkcija Giselle je dala ljubljanskemu baletnemu ansamblu dobrodošlo možnost, da na velikem odru zasije z mednarodnimi zvezdami. V nadaljevanju preberite: Koprodukcija SNG Opera in balet Ljubljana s Cankarjevim domom je posebna prav zato, ker jo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem