Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Subvencije za ogrevanje: preden bodo izplačane, bo poletje

Zurnal24 17.01.2023
Zakon, ki med drugim določa tudi izplačilo subvencij za nakup lesnih peletov, velja od sredine decembra lani. A gospodinjstva, ki izpolnjujejo pogoje, jih lahko pričakujejo šele po koncu kurilne sezone. Manjkajoči podzakonski akt, ki določa kako do… »

Odšla diva italijanskega filma, poročena je bila s slovenskim zdravnikom Milkom

Slovenske novice 17.01.2023
Nekdaj najlepša ženska na svetu. Umrla je Gina Lollobrigida, nekdaj pojmovana kot najlepša ženska na svetu. Z njo je Italija izgubila eno največjih div svoje kinematografije, ki je bila ranga italijanskih zvezdnic svetovnega kalibra, kot so Sophia… »

Kaja Juvan že takoj z junakinjo Wimbledona

Slovenske novice 17.01.2023
Kaja Juvan je uspešno preskočila prvo oviro v Melbournu. Zdaj jo že čaka teniški dvoboj z odlično Jeleno Ribakino. Če gre soditi po jutru, bo slovenski teniški dan lep. Kaja Juvan je namreč lepo odprla prvi turnir sezone za prestižni grand slam… »

Vse daljši seznam skupin, ki zahtevajo višje dohodke

Delo 17.01.2023
Vlada trdi, da so novi sporazumi le izpolnjevanje zavez prejšnjih vlad, sindikati pa ji očitajo ustvarjanje novih anomalij. V nadaljevanju preberite: Seznam poklicnih skupin v javnem sektorju z zahtevami po boljšem vrednotenju dela je vsak dan daljši… »

Cuban znorel zaradi te slike Luke Dončića: "To je nespoštljivo!"

Zurnal24 17.01.2023
Mark Cuban ni zadovoljen z najnovejšo stvaritvijo slikarja Prestona Panneka, ki je dal jasno vedeti, kaj si misli o trenutni sestavi moštva Dallas Mavericks. Najnovejša slikarija, ki visi v Deep Ellum, predelu Dallasa, je povzročila precejšnji… »

O zlorabah patra Rupnika: »Nekaj takšnega se zgodi, ko odpove pamet«

Necenzurirano 17.01.2023
O tem, kje vse je jezuitski pater Marko Rupnik izrabil svojo moč in vpliv za zlorabo nun iz skupnosti Loyola, je prvi poročal italijanski časnik Domani z objavo intervjuja z nuno pod psevdonimom, v katerem je razkrila, kje je Rupnik začel zlorabljati… »

Horoskop za torek, 17. januarja

Necenzurirano 17.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v škorpijonu, ob 18.33 se pomakne v strelca. OVEN – Luna bo pozno popoldne prešla v strelca, bistrila vaše misli in prinašala nove zamisli, ki jih boste izkoristili v poslu. V večernih urah boste zabavali goste. BIK –… »

Na RTV prihaja ta znani obraz s Kanala A

Zurnal24 17.01.2023
Se ga še spominjate? Andreji Gregorič in Lizi Praprotnik, ki bo kmalu postala mamica, se bo kot voditelj informativne oddaje Panorama na RTVS pridružil Gašper Papež, nekdanji novinar oddaje Svet na Kanalu A. Krst bo po vsej verjetnosti doživel konec… »

Miss universe postala Američanka, a vsi govorijo o miss Kosova

Zurnal24 17.01.2023
Z Američanko se niso vse veselile. Na 71. lepotnem izboru za Miss universe je zmagala Američanka R'Bonney Gabriel. Prva spremljevalka je bila Venezuelčanka, druga pa lepotica iz Dominikanske republike. Po družbenih omrežjih se je razširil video… »

Hekerjem na stežaj odprta vrata v del slovenske kritične infrastrukture

Necenzurirano 17.01.2023
Avgustovski kibernetski napad na informacijski sistem Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) je minil, prah se je nekoliko polegel, a le začasno, saj so precej večje presenečenje predstavljali poznejši izsledki preiskave incidenta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem