Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Dedek gre na jug

RTV Slovenija 17.01.2023
Dedek gre na jug je film ceste, ki ga žanrsko lahko uvrstimo med kriminalke in komedije, pri tem pa ima močen element tudi glasba. Zgodba je osredotočena na ostarela glasbenika Borisa in Vlada, ki se s starim avtodomom odpravita iskat Borisovo… »

Boris Johnson bo napisal knjigo spominov, "kot je še ni bilo"

RTV Slovenija 17.01.2023
Nekdanji britanski premier Boris Johnson je podpisal pogodbo za knjigo spominov, v kateri bo opisal burne dneve in mesece, ko je stanoval na Downing Streetu 10 in vodil britansko vlado. Založba HarperCollins je zagotovila, da bo knjiga, ki za zdaj še… »

Nov Guinnessov rekord – Avstralka 150 dni zapored pretekla maraton

RTV Slovenija 17.01.2023
32-letna Avstralka Erchana Murray-Bartlett je v petih mesecih pretekla 6300 kilometrov, kar pomeni, da je 150 dni zapored pretekla maraton. Ne le da je prekrižarila svojo državo, s tem dosežkom se je zapisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. V petih… »

Občina želi pomoč občanov

Zurnal24 17.01.2023
Mestna občina Kranj je objavila dve anketi, s katerima želijo izvedeti, kaj si želijo na področjih prostovoljstva in mladih. Mestna občina Kranj (MOK) je pridobila naziv prostovoljcem prijazna občina, kar jo zavezuje k sistematičnemu, povezovalnemu… »

Strah in beda Tretjega rajha: spopad z vnovič aktualno privlačnostjo fašizma

RTV Slovenija 17.01.2023
Strah in beda Tretjega rajha je dvodelna predstava v koprodukciji SMG-ja in Kina Šiška v režiji Sebastijana Horvata, ki v prvem delu podaja dramsko besedilo Bertolta Brechta, v drugem delu pa ga poskuša odslikavati v sedanjosti. Predstava bo… »

ZA SLOVENCE V ITALIJI BO ZADOLŽENA DESNA POLITIČARKA: Wanda Ferro prihaja iz stranke Bratje Italije

Regional 17.01.2023
Čeprav je vse kazalo na to, da se bo po imenovanju nove vlade v Italiji z manjšinami ukvarjal ligaš Nicola Molteni, se je notranji minister Matteo Piantedosti odločil za kalabrijsko političarko Wando Ferro iz stranke Bratje Italije. Ferrova vodi… »

Sneg prinesel tudi težave

Gorenjski glas 17.01.2023
Včeraj smo se tudi po nižinah Gorenjske prebudili v belo jutro. Sneg je marsikoga razveselil, a je povzročal tudi preglavice v prometu in snegolome, saj je bil moker in težek. Kranj – Težko pričakovanega snega so se včeraj še posebej razveselili… »

Stoprvi rojstni dan Veronike Žvokelj

Gorenjski glas 17.01.2023
Druga najstarejša stanovalka Doma upokojencev Kranj je praznovala stoprvi rojstni dan. V ponedeljek, 9. januarja, je v Domu upokojencev Kranj, kjer živi zadnjih enajst let, 101. rojstni dan praznovala Veronika Žvokelj. Na oddelku, kjer prebiva, so… »

Schüco obvešča

Delo 17.01.2023
Pri nekaterih solarnih panelih je lahko prisotna napaka. Kot nekdanji proizvajalec kakovostnih solarnih panelov smo pred kratkim v okviru svoje obveze aktivnega in pasivnega spremljanja izdelkov žal ugotovili, da je lahko pri nekaterih naših solarnih… »

Skrbi jih kakovost in dostopnost goriva

Gorenjski glas 17.01.2023
Na finančni upravi pojasnjujejo: Količina goriva za pogon kmetijske in gozdarske mehanizacije ni omejena z normativno porabo. Kranj – Kmetom je od novega leta dalje na bencinskih črpalkah že na voljo davčno označeno dizelsko gorivo po ceni, ki že… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem