Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Mož naše pevke, s katerim se je potihem poročila, na vplivnem položaju

Zurnal24 17.01.2023
Oba imata zavidanja vredni karieri. Lansko leto je bilo še posebej pravljično za našo mlado pevko in operno solistko Evo Černe, saj se je poročila s svojim dolgoletnim izbrancem, producentom Nejcem Avbljem, s katerim imata tudi skupni posel, glasbeni… »

Maja Prašnikar Alenu Kobilici rodila deklico, nadela sta ji prelepo ime

Zurnal24 17.01.2023
Po sinu dobila še deklico. Maja Prašnikar in Alen Kobilica sta včeraj dobila deklico. "Princeska je prispela v največjem snežnem metežu, lepo, zanesljivo, a v svojem tempu, kot se za princeske tudi spodobi. INTI je moje ime. Kot moj ljubi bratec… »

Iščete delo? Podjetje BALAŽIC inox v svoj kolektiv vabi varilca/monterja

Domžalec 17.01.2023
Če ne želiš le slediti modnim trendom, ampak tudi postavljati nove temelje, se pridruži podjetju z veliko znanja in širokim strojnim parkom. Podjetje BALAŽIC inox d.o.o., ki se nahaja v Jaršah pri Domžalah, v svoj kolektiv vabi varilca/monterja… »

Dejavnosti Vodnikove domačije selijo v središče mesta

Delo 17.01.2023
Obnovitvena dela celotnega kompleksa se bodo začela prihodnji teden in končala konec avgusta. V nadaljevanju preberite: V Šiški stoji Vodnikova domačija, rojstna hiša avtorja prve slovenske slovnice, pesnika, duhovnika in publicista Valentina… »

TV namiga: Most vohunov in Mussolini – fašistični diktator

Delo 17.01.2023
Sodelovanje bratov Coen in Spielberga je prineslo eno boljših melodram, postavljenih v čas hladne vojne. Priporočamo še 2. del dokumentarca o Mussoliniju. Most vohunov: Planet 2 ob 21.00 Vikendova ocena: 5 (od 5) Bridge of Spies. Koprod., 2015… »

Danes bo spet snežilo. Takšno je stanje na cestah.

SiolNET 17.01.2023
Zaradi zimskih razmer po večjem delu Slovenije prilagodite hitrost trenutnim razmeram na cesti, opozarjajo vse voznike na prometnoinformacijskem centru. Na pot se odpravite le z ustrezno zimsko opremo vozila. Na cestah so plužne in posipne skupine… »

Ko odpirati vrata pomeni odpirati srca

Delo 17.01.2023
Carsten Henn je izpisal toplo pripoved o ljubezni do ljudi in knjig Sprehajalec knjig. V nadaljevanju preberite: Vse pogosteje so osrednja tema knjig prav one same; verjetno pisatelji želijo ujeti še zadnji vlak obdobja tiska, knjig, ki imajo svojo… »

Spet ob službo? Vroč spor Jeremyja Clarksona in Meghan Markle.

SiolNET 17.01.2023
Jeremy Clarkson bi lahko zaradi neprimernih komentarjev v povezavi z Meghan Markle ostal brez svojega televizijskega šova. Podobno se je Britancu že zgodilo leta 2015 na BBC. Jeremy Clarkson je leta 2015 udaril enega izmed producentov slavne… »

John Lennon, žabe in dojenčki

Delo 17.01.2023
Z vsemi čuti! je poučna knjiga, ki ob raziskovanju petih (no, šestih) čutov razkriva male in velike zanimivosti sveta znotraj in zunaj nas. V nadaljevanju preberite: Čeprav je velikoformatna – ter bogato ilustrirana in vrhunsko oblikovana –… »

Matjaž Žerjal, kozjerejec in sirar: Kozji meni iz 1500 rastlinskih vrst

Dnevnik 17.01.2023
V osrčju Krasa, v Tomaju, Matjaž Žerjal z družino ob pomoči kraškega ovčarja na družinskem posestvu skrbi za približno sto koz, ki se pasejo po štiridesetih hektarjih kraških senožeti. Žerjalovi so bili prvi, ki so pred štiridesetimi leti na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem