Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Ocenjujemo: Oblast teme

Delo 17.01.2023
Nasilje se v predstavi kaže kot odvod kompleksne mreže sovplivajočih faktorjev – razreda, hierarhične ureditve v mikro in makro okolju, spola. V nadaljevanju preberite: Tolstojeva Oblast teme v režiji Maše Pelko pred gledalstvo na odprtem odru SLG… »

1. maj in poletje na Južnem Cipru

SiolNET 17.01.2023
Čeprav smo komajda dodobra zakorakali v leto 2023, so prvomajski prazniki skoraj že za ovinkom, kmalu pa sledi še poletni dopust. Oboje si večina želi preživeti nekje na toplem, po možnosti ob morju, a vse več je takih, ki so zaradi… »

Od danes malenkost dražji bencin, cena dizla nespremenjena

Primorske 17.01.2023
Cena 95-oktanskega bencina se je danes na bencinskih servisih zunaj avtocest podražila za 1,2 centa na 1,288 evra za liter, cena dizla pa je ostala nespremenjena pri 1,483 evra za liter. Nespremenjena je ostala tudi cena kurilnega olja, in sicer bo treba… »

Bitcoin narašča: ali se je ta kriptovaluta prebudila iz sanj?

SiolNET 17.01.2023
Leto 2022 je bilo težko za bitcoin. Recesija in kriza zaupanja v kriptovalute sta prisili trgovce v prodajo bitcoina in vlaganje v stabilnejša sredstva. Lani je bitcoin padel za 57,53 odstotka. Propad FTX, ene največjih platform za trgovanje s… »

Srečanje celjskega župana in predsednika vlade v znamenju zdravstvenih tematik

Celje.info 17.01.2023
Ob robu slavnostnega odprtja novih prostorov Splošne bolnišnice Celje se je župan Mestne občine Celje Matija Kovač včeraj popoldan srečal s predsednikom vlade RS Robertom Golobom v Zdravstvenem domu Celje. Po udeležbi na slavnostnem odprtju novih… »

Luksuzni avtomobili gredo za med

RTV Slovenija 17.01.2023
Rolls-Royce in Bentley poročata o rekordni prodaji. Rolls-Royce je v zadnjih 12 mesecih prodal več kot 6000 vozil, Bentley pa 15.174 vozil. Britanski luksuzni proizvajalec avtomobilov Bentley, ki spada pod okrilje nemškega avtomobilskega velikana… »

Kako je obsojeni Ročnik na varno spravil premoženje

Necenzurirano 17.01.2023
Tomaž Ročnik, nekoč eden najbogatejših Slovencev, mora v zapor. Še pred tem mu je uspelo na varno spraviti za več deset milijonov evrov premoženja. Kaj vse obvladuje velenjski podjetnik Zaposlil nekdanjega prvega moža 2TDK Vila z bazenom na Krku… »

Zakonske prigode Rebeke Dremelj

Slovenske novice 17.01.2023
Zimski in filmski poljub. Konec letošnjega leta bosta zaznamovala 25 let ljubezni, poleti bosta praznovala dvanajst let poroke, v zakonu sta se jima rodili hčerki Šajana in Sija in videti je, da ničesar več ne potrebujeta. Rebeka Dremelj in njen mož… »

Do ljudi, ki so na isti frekvenci

Delo 17.01.2023
Glasbenika Janez Dovč in Goran Krmac z gosti nadaljujeta svoj virtualni koncertni cikel. V nadaljevanju preberite: Ustvarjalna prostranstva multiinštrumentalista Janeza Dovča se raztezajo prek glasbenih meja. Svojega posla(nstva) se je lotil… »

V senci mojstrovih cipres

Delo 17.01.2023
Van Goghov muzej v Amsterdamu ob petdesetletnici pripravlja širok nabor razstav, dogodkov in knjižnih izdaj. V nadaljevanju preberite: Van Goghov muzej v Amsterdamu je odprl vrata junija 1973, danes pa poleg del van Goghovih sodobnikov v njem hranijo in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem