Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Tako so z baklami šli po stopinjah rokovnjačev (FOTO)

Slovenske novice 17.01.2023
Že 19. organizirali nočni pohod do Krive jelke v Udin borštu. Ogledali so si restavrirane jaslice v cerkvi sv. Mihaela. Člani Kulturno-turističnega društva Pod krivo jelko Duplje so pripravili že 19. nočni pohod po znameniti poti do Krive jelke v… »

Lanski sneg

Delo 17.01.2023
Že s prvimi dežnimi kapljami bo belina marsikje pozabljena skorajda kot lanski sneg. Že najmanj od leta 1942, ko je Irving Berlin ustvaril za film Holiday Inn slovito božično pesem White Christmas, se zdijo sanje o belih zimah tako rekoč večne. V… »

Hojs: NSi po drobtine k vladarju

Delo 17.01.2023
Zakaj na ponovoletnem srečanju članov tretje Janševe vlade ni bilo ministrov NSi? Na turistični kmetiji nad Vrhniko so se pred dnevi zbrali člani tretje vlade Janeza Janše. Fotografskemu objektivu se je v ob šefu stranke, Andreju Vizjaku in Zdravku… »

Po njenih žilah je teklo črnilo

Delo 17.01.2023
Emily, v katere bogato notranje življenje se poglobi, avtorica pripiše, da si večkrat želi, da bi lahko le brala in pisala. V nadaljevanju preberite: Pesmi ameriške pesnice Emily Dickinson in z njimi ona sama so v času njenega življenja… »

Regionalne podobnosti v pogledih

Delo 17.01.2023
V zadnji anketi Evrobarometra je bil velik del pozornosti namenjen izzivom v energetiki in oceni ravnanj na ravni EU. V nadaljevanju preberite: Neodvisni inštitut Kiel (IfW Kiel) je na podlagi javnih podatkov ocenil, da so zaveze evropskih držav do… »

Teorije zarote: Prva vojna z medijsko predpripravo

Dnevnik 17.01.2023
V nizu zarot s svetovnim vplivom velja potopitev ameriške vojaške ladje USS Maine v havanskem pristanišču 15. februarja 1898 za vzorčno dejanje. S potopitvijo ladje USS Maine so ZDA vstopile v vojno s Španijo, ki se je trajala od aprila do avgusta… »

Šolski sistem je drag, učitelji pa slabo plačani

Delo 17.01.2023
Učitelji naj bi bili najboljši diplomanti, ki bodo bodočim strokovnjakom dali temeljna znanja ter jim privzgojili zavedanje o pomenu učenja in znanja. Dosežki naših učencev na mednarodnih raziskavah Pisa o bralni pismenosti in Tims o naravoslovnem… »

Osem let naj bi lagal, da je mati v domu za starejše

Delo 17.01.2023
Anton Kovačič je menda več let skrival truplo pokojne matere. Na račun Zpiza naj bi si prilastil 92.760 evrov. V nadaljevanju preberite: Kaj je bil neposredni vzrok smrti ženske, z obdukcijo ni bilo mogoče ugotoviti. Je pa bilo izključeno, da bi… »

Eni ustvarjali zase, drugi za naročnike

Slovenske novice 17.01.2023
Dobrepoljske vasi in njihove umne glave popisane v monografiji. Prve raziskave s terenskim delom so bile namenjene kmečkim naseljem in stavbarstvu. Nekaj zelo umnih glav slovenske grude se je rodilo v dobrepoljski dolini, izrazito kraškem območju, nad… »

Večna diagnoza vsega, kar je v nas slabega

Dnevnik 17.01.2023
Na velikem odru ljubljanske Drame bodo jutri premierno uprizorili dramo Mrtvaški ples švedskega dramatika Augusta Strindberga. Predstavo o zakoncih, ki ju ne povezuje ljubezen, ampak sovraštvo, je po priredbi Žanine Mirčevske zrežiral Eduard Miler… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem